12 вересня 2023 18:27

Тарас СТЕПАНЕНКО: "Сидорчук пішов у Бельгію. Для мене він ніби грав за "Динамо", суперника "Шахтаря", але мені справді сумно, бо я з цими хлопцями протягом десятка років граю"

Півзахисник «Шахтаря» та збірної України Тарас Степаненко розповів, чи хоче пограти за якийсь закордонний клуб на тлі багатьох трансферів українських гравців за кордон останніми роками.


«Іноді мені сумно, звичайно (через відхід українських гравців – прим.)... Кривцов уже пішов, я там до цього звик, тому хворіємо... В Америці у нас улюблена команда це «Інтер» Майамі, стежимо за ним кожен матч. Приємно, що зараз ми можемо його після останніх ігор привітати з перемогою, бо не дуже був період. Ми вже писали: «Коли ми вже вітатимемо тебе?».


Сергій Сидорчук пішов до Бельгії. Для мене він ніби грав за «Динамо», суперника «Шахтаря», але мені справді сумно, бо я з цими хлопцями протягом десятка років граю.


Так, ми суперники на футбольному полі, але ми товаришуємо. Розумію, що хлопці, яких я поважаю, йдуть... Для мене чемпіонат України слабшає, коли такі люди йдуть. Сто відсотків.


Триматимемо оборону для того, щоб тримати рівень чемпіонату, бо через війну в нашій державі рівень футболу не такий, як хотілося, але ми маємо максимально тримати рівень, допомагати молоді розцвісти.

І щоб після того, як наша країна переможе у війні, ми могли сказати, що зробили все для українського футболу, бо це наша справа.

А щодо свого майбутнього, я не знаю. У мене ще рік контракту з «Шахтарем», дай боже якщо буде здоров'я... В принципі почуваюся добре, інтерес досі є, побачимо. Життя покаже, це така штука, сьогодні ти тут, завтра там, але головне тримати марку, триматися на хвилі», — сказав Степаненко.