12 вересня 2023 09:47
1

"Мені незрозуміло, чому його викликали": екс-хавбек збірної України назвав гравців, яких не вистачає Реброву

В ексклюзивному інтерв'ю сайту «Український футбол» Андрій Полунін прокоментував рішення головного тренера національної збірної України Сергія Реброва щодо комплектації команди.


«Мені не зрозуміло, чому до збірної викликали Назарину. Людина зіграла кілька ігор в основі Шахтаря ‒ і вже в збірній. До цього у склад Шахтаря він майже не потрапляв. А Малиновський залишився поза збірною, хоча в останніх іграх за Дженоа грав».


Також екс-півзахисник збірної не розуміє чому виклик не отримав хавбек Шахтаря Артем Бондаренко.


«Чому не викликали Бондаренка? Можливо, він не підходить під тактичну схему, яку впроваджує Ребров. Бондаренко грає на м’ячі – він більше «сідає». Навіть якщо взяти Судакова: він же у матчі за збірну не грав у той футбол, який притаманний йому у Шахтарі. Він діяв вище. Це Ребров перед ним таке завдання ставить».


Полунін вважає, що півзахисник Дніпра-1 Олександр Піхальонок та хавбек Ракува Владислав Кочергін заслуговують більшої довіри від наставника збірної.


«Особисто мені, наприклад, подобається гра Піхальонка. Я бачу його як гравця збірної. Кочергін заслуговує на виклик до лав національної команди, але його чомусь не викликають. Хоча він грає стабільно – забиває. Чемпіоном Польщі хлопець став.


Мені не відомі критерії, за якими людей викликають у збірну. У кожного тренера своя філософія. Як кажуть, маємо те, що маємо».


Екс-хавбек збірної не вважає, що Піхальонок не потрапив до заявки на гру з Англією (1:1) через проблеми з фізичною формою.


«Ну як не в формі? Він же всі останні матчі грав за Дніпро-1. Тут же не йдеться про те, що він має грати весь матч. Припустимо, хвилин на 20 він би вийшов.


Якщо випустити на поле Довбика разом з Піхальонком, то ти отримуєш шанс десь у контратаці забити гол. Коли у другому таймі англійці чинили тиск на наші ворота, ці двоє могли організувати гол у відповідь. Адже у них між собою ідеальне порозуміння».


У складі збірної України Полунін провів дев'ять матчів та забив один гол.


Команда Реброва зіграє зі збірною Італії у вівторок, 12 вересня, на стадіоні «Сан-Сіро» у Мілані. Початок зустрічі – 21:45 за київським часом.


Фото - Footboom

Звичайне базікання. Чому? Чому той, а не цей?.. Будь-який вболівальник так може.