11 вересня 2023 10:27

Олександр ПЕТРАКОВ: "У чемпіонаті Вірменії поки що немає гідних гравців, яких я ще не запросив до збірної"

Головний тренер збірної Вірменії Олександр Петраков перед матчем відбору Євро-2024 із Хорватією висловився про рівень вірменського чемпіонату.


- Пане Петраков, що ви можете сказати про Прем'єр-лігу Вірменії, чи ви помічаєте якийсь прогрес? Чи можливо запросити нових гравців до збірної Вірменії?

- Я думаю, прогрес є, зокрема, що з'являються нові інвестори, наприклад, як у клубі Ноа. Є також БКМА, який також досяг великого прогресу. Я дуже здивований, що Єреван таке гарне місто, але мені здалося, що чогось не вистачає, і я сказав про це президентові. Ми говоримо про 5-зірковий стадіон, бо тисячі людей хочуть прийти та подивитися футбол, але такого стадіону поки що немає. Дуже важливо, щоб вірменські інвестори робили інвестиції у дитячо-юнацький футбол.

Щодо нових гравців, то я ще не дивився матч збірної до 21 року, але висновки зроблю після перегляду. Однак мушу зазначити, що у Прем'єр-лізі Вірменії поки що немає гідних гравців, яких я ще не запросив. Щодо молоді, то я завжди закликаю їх не боятися і пробувати свої сили в закордонних клубах, а не залишатися тут, - сказав Петраков.