10 вересня 2023 19:08

Кейн про тренування Англії з морпіхами у 2017-му: "Повзали по бруду, камінню, гною, проходили тунель під водою. Саутгейт питав солдатів, кого вони вважають лідером - так я і став капітаном, думаю"

Харрі Кейн розповів про тренування збірної Англії з морпіхами у 2017 році.


«Ми ходили в похід, де вчилися самостійно розбивати намети, і ми мали пайок, як у хлопців з морської піхоти, коли вони вирушають на війну.


Ми прокинулися вдосвіта і вирушили в похід з усім цим барахлом на спині. Потім ми подолали смугу перешкод. Це було весело, хоча я думаю, що деякі складніші моменти були опущені.


Ми повинні були йти за піхотинцями. Щоразу, коли вони командували «Лягай!» – нам доводилося повзти по бруду, по камінню, а потім тунелем з овечим гноєм. Потім був неприємний досвід подолання тунелю під водою.


Отже, ми, промоклі наскрізь, з ніг до голови в піску та бруді, думали, що сядемо в машину і повернемося в табір, поки нам не сказали, що ми повертаємось пішки – ще година в дорозі. Це, мабуть, було найважче.


Потім ми повернулися до табору. Я з нетерпінням чекав на приємний гарячий душ, а з нього лише трохи капала вода. Це було жорстоко.


Того вечора був фінал Ліги чемпіонів – «Реал» проти «Ювентуса» (4:1), – і ми трохи випили у барі, спостерігаючи за грою разом із морпіхами. Це був справді приємний момент.

Думаю, Гарет [Саутгейт] пішов на це, щоб побачити, хто виділяється як лідер. Лідерство проявляється багатьма способами – це не просто хлопець попереду, який стріляє з пейнтбольної рушниці. Можливо, [мене вважали лідером] через те, як я лагодив з морськими піхотинцями і як справлявся з певними ситуаціями.

Я знаю, що згодом Гарет запитував деяких піхотинців, кого вони вважали вродженими лідерами, до кого можна було звернутися і до кого частіше зверталися інші гравці. Думаю, що завдяки цьому я став капітаном. Це були фантастичні кілька днів», – сказав форвард збірної Англії.