6 вересня 2023 23:50

Леонардо про Мессі, Неймара та Мбаппа в ПСЖ: "Такі талановиті хлопці вирішують більше проблем, ніж створюють. Їм важливо почуватися комфортно – це завдання клубу"

Леонардо назвав причину, через яку зірковий склад «ПСЖ» не виправдав очікувань.


- Що не вийшло у тріо Мессі, Неймара та Мбаппе? Чому воно не спрацювало? Тактика? Його?


– Щиро кажучи, я так не думаю. Бувають більш проблемні люди, і я не хочу визначати, хто з них більш конфліктний, а хто менший. Хлопці, які мають такий талант, вирішують більше проблем, ніж створюють. Потрібно прийняти ризики та переваги – це частина справи. Якщо ви зібрали таку атаку, ви зробили для команди максимум. Якщо це не спрацювало, значить на те є причина.


Людям важливо почуватися комфортно. Цим хлопцям потрібна душевна рівновага, їм потрібно бути в хорошому настрої, потрібно, щоб їх визнавали. І ця робота лежить на клубі, на нас, менеджерах.


Я вважаю, що матчі виграє гравець та тренер, але титули завойовує саме клуб, організація. Тому що є сильна, вирішальна лінія незалежно від того, хто приходить до клубу. Це полегшує роботу – ті, хто приходить та ті, хто керує, знають, куди йти. Болтати легко, а робити це день у день важко, – сказав колишній спортивний директор «ПСЖ».