4 вересня 2023 22:55

Капітани збірної Іспанії виступили із заявою щодо Рубіалеса: "Його поведінка неприйнятна"

Капітани збірної Іспанії виступили із заявою команди стосовно дій президента Королівської федерації футболу Іспанії Луїса Рубіалеса. Альваро Мората, Родрі, Сесар Аспілікуета і Марко Асенсіо засудили дії глави RFEF.


"Перш за все, хочемо ще раз передати нашу гордість і найщиріші привітання жіночій збірній з титулом чемпіонок світу в Сіднеї. Історична віха, сповнена значення, яка ознаменує до і після в іспанському жіночому футболі, надихнувши багатьох жінок тріумфом незліченної цінності. З цієї причини ми хочемо висловити жаль і висловити солідарність з гравцями, чий успіх був заплямований.

Ми хочемо відкинути те, що ми вважаємо неприйнятною поведінкою з боку пана Рубіалеса, яка не відповідає інституту, який він представляє.

Ми твердо і чітко стаємо на бік цінностей, які представляє спорт. Іспанський футбол має бути рушієм поваги, натхнення, рівності та різноманітності і повинен подавати приклад своєю поведінкою як на полі, так і за його межами.

Відсьогодні нам належить рішуче зосередитися на майбутньому іспанського футболу на шляху до кваліфікації на Євро-2024 з двома іграми проти Грузії та Кіпру. Ми хотіли б відтепер мати змогу зосередитися на спортивних питаннях з огляду на актуальність майбутніх завдань", - ідеться в заяві.

Нагадаємо, що після фіналу жіночого чемпіонату світу, в якому Іспанія обіграла Англію, Луїс Рубіалес поцілував футболістку "фурії рохи" Дженніфер Ермосо. 25 серпня він заявив, що зробив помилку, але не збирається подавати у відставку. Після цього футболістки збірної Іспанії оголосили, що не виступатимуть за національну команду, якщо він не піде зі своєї посади.

Повідомлялося, що ФІФА збирається відсторонити Рубіалеса від футболу на 15 років.