2 вересня 2023 13:52

Мессі може, оминаючи правила МЛС, пропускати прес-конференції і сам обирати ЗМІ для спілкування. Гравець має домовленість з лігою

Ліонель Мессі може пропускати прес-конференції завдяки домовленості з МЛС.


Минулої суботи десятки журналістів, які працювали на матчі «Нью-Йорк Ред Буллс» та «Інтер Майамі» (0:2), хотіли поставити Мессі питання про його дебют у МЛС. Футболіст не став спілкуватися із пресою, незважаючи на обурення репортерів. Рон Блюм із Associated Press опублікував замітку виключно про відмову Мессі від розмови з представниками ЗМІ.

МЛС дотримується давньої політики щодо ЗМІ, спрямованої на забезпечення того, щоб гравці спілкувалися з журналістами після кожного матчу та тренування. Раніше Associated Press отримало попередні запевнення в тому, що щодо Мессі діятимуть ті самі правила.

Представник МЛС заявив про рішення аргентинця пропустити прес-конференцію.

«Сталося непорозуміння щодо доступності Ліонеля Мессі для ЗМІ. Він не порушував жодних правил щодо його доступності для ЗМІ в МЛС», – сказав представник ліги.

Як пише The Athletic, у Мессі і є своя домовленість з лігою та «Інтер Майамі», хоча її подробиці наразі незрозумілі. Одне з джерел у лізі повідомило, що угода ще перебуває на стадії розробки.

Інше анонімне джерело охарактеризувало домовленість як джентльменську угоду, згідно з якою Мессі зобов'язався спілкуватися з представниками певних ЗМІ на свій розсуд. Футболіст даватиме інтерв'ю лише тоді, коли сам цього забажає.