31 серпня 2023 08:53

"Барселона" та "Брайтон" домовилися про оренду Фаті

Форварда Барселони Ансу Фаті за крок від переїзду на Туманний Альбіон. Каталонці вже уклали усну угоду з Брайтоном. Угода може бути закрита найближчим часом.


Умови угоди: оренда до червня 2024 року без права викупу. При цьому англійська сторона покриває основну частину заробітної плати 20-річного гравця. Сьогодні, 31 серпня, Фаті має вилетіти до Англії, щоб оформити всі деталі.

Раніше повідомлялося, що до орендної угоди з 21-річним іспанцем був близький Тоттенгем. Але, схоже, Брайтон був конкретнішим. Одним із вирішальних факторів стало бажання самого Фаті попрацювати під керівництвом Роберто Де Дзербі, екс-тренера Шахтаря.

Анусу Фаті забивав за першу команду Блауграна у 16 років. Але його прогресу завадили дві серйозні травми. Цього сезону форвард збірної Іспанії у всіх трьох матчах виходив на заміну, награвши в сумі 47 хвилин і не відзначившись гольовими діями.

Брайтон за підсумками минулого сезону посів 6-е місце та пробився до єврокубків (а Тоттенгем – ні). Новий чемпіонат Чайки розпочали з двох крупних перемог, але у 3-му турі поступилися Вест Хему (1:3) і нині займають ту ж шосту позицію. 2 вересня команда Де Дзербі прийме Ньюкасл.