25 серпня 2023 14:52

"Шахтар" звернувся до ЄСПЛ. Хоче відсудити гроші за Тете та Соломона

«Шахтар» продовжує спроби отримати фінансову компенсацію від втрати колишніх лідерів атаки команди вінгерів Тете та Манора Соломона. Перший цього літа, використавши Annexe 7 ФІФА, фактично на правах вільного агента пішов у «Галатасарай», а другий на аналогічних умовах – у «Тоттенхем».

«Шахтар» вже зажадав від ФІФА відсторонення Тете від футболу, а УАФ не видала «Галатасараю» трансферний сертифікат на бразильця, через що туркам довелося звертатися до ФІФА й отримати тимчасовий сертифікат, який дозволяє бразильцю грати до вирішення конфліктної ситуації.

За Тете «Шахтар» хоче отримати 12 мільйонів євро, а за Соломона – 18 мільйонів євро.

Повідомляється, що «гірники» вже подали відповідний позов до Європейського суду з прав людини (ЄСПЛ). При цьому, «Шахтар» запевняє, що через фінансові втрати, заподіяні відходом двох футболістів на правах вільних агентів, клубу не вдалося передати кошти на допомогу постраждалим дітям від неспровокованої війни росії проти України.


У позові наголошується, що «Шахтар», а також фонд власника клубу Ріната Ахметова та дочірні підприємства СКМ витратили на допомогу Україні 175 мільйонів доларів за 18 місяців повномасштабної війни. Також український клуб запевняє, що гроші від компенсацій за Тете та Соломона будуть спрямовані на допомогу жертвам війни.

Цього тижня Тете дебютував за «Галатасарай», зігравши в першому матчі плей-офф раунду кваліфікації Ліги чемпіонів проти норвезького «Мольде» (3:2).


Фото: ФК "Галатасарай"