22 серпня 2023 09:07

Піолі – про 2:0 з "Болоньєю": "Ніколи не сумнівався в тому, що Пулішич – талант"

Головний тренер «Мілана» Стефано Піолі прокоментував перемогу над «Болоньєю» (2:0) у 1-му турі Серії А.


«Чим частіше ви віддаєте м’яч якісним гравцям, тим вищі ваші шанси забити. Немає значення, хто саме це зробить – Рафа Леао чи хтось інший.

Нам потрібно більше працювати, щоб знайти кращий баланс, але наші новачки, безперечно, знають, як грати у футбол. Ми зіграли дуже добре, як для початку сезону. У нас було лише чотири товариські матчі, тому є над чим працювати, але ми на правильному шляху.

Я задоволений нашими трансферами. Я не називав конкретні імена, а просто просив у керівництва гравців з певними характеристики – і мені їх дали. Стара гвардія допомогла їм швидко освоїтися, нові гравці звикають до незвичного для них стилю футболу.

Я ніколи не сумнівався в тому, що Пулишич – талант. У моїй телефонній розмові з ним перед тим, як він підписав контракт, було очевидно, що він принесе багато якості в команду. Крім того, він також дуже універсальний гравець, який може замінити Леао або зіграти під нападником, коли це необхідно.

Жиру подає приклад, він лідер на полі та поза ним, завжди має правильний настрій і готовий працювати на команду. Він так багато виграв у своїй кар'єрі, але дуже щасливий у Мілані. Це правда, що він уже не такий молодий, тому ми повинні знайти спосіб час від часу давати йому перепочинок, але я дуже радий тренувати цю чудову людину.

Я розмовляю з Рафою Леао кожен день і намагаюся дати йому зрозуміти, що його талант – це суперсила, але він повинен використовувати цю суперсилу, щоб допомогти команді. Якщо ми всі навчимося жертвувати собою і працювати з м'ячем, то зможемо творити великі речі. Рафа це розуміє і сьогодні так важко працював.

Ми сумуємо за Златаном, це точно, адже він так багато зробив для команди. Головне – це те, що він допоміг нам вирости з точки зору ментальності. Його відсутність відчувається, але гравці виросли завдяки йому і багато чому навчилися за останні чотири роки», – сказав Піолі для DAZN.