18 серпня 2023 00:51

Мірча ЛУЧЕСКУ: "Те, як поводилися грецькі фанати, є причиною поведінки нашої команди після фінального свистка"

Прес-конференція наставника "Динамо" Мірчі Луческу після матчу з "Арісом".


– Це була складна гра. Я казав, що ми зустрічаємося з добрим суперником. У нього багато гравців із досвідом виступів у Німеччині, Англії, Іспанії. Це дорослі футболісти. Але ми зіграли гідно та заслужено перемогли.


Хочу подякувати вболівальникам. Ми грали на нейтральному полі, але їхня підтримка відчувалася. Як місцевої публіки, так і українців. не допомогли нам у сьогоднішньому матчі. Запрошуємо їх на гру з "Бешикташем".


– Які емоції пройшли через вас до переможного кінця?

- Давно я не мав серії пенальті. Востаннє було, коли я ще працював у "Шахтарі". Добре, що все добре скінчилося. У мене дуже великий досвід, мене складно здивувати. Я пройшов через багато чого у футболі.

- Якою ви бачите гру проти "Бешикташу", з яким ви працювали?


- Я провів там добрий відрізок часу. Мене там люблять, у "Бешикташі" я досяг успіху. Приємно зустрітиметься з ним на футбольному полі. Хочеться побачити вболівальників у великій кількості, бо з турецької сторони їх буде однозначно багато. Сподіваюся, що після сьогоднішнього матчу кожен уболівальник пішов із позитивом від нашої перемоги.


- Ви раді подвійній перемозі у вашій родині? ПАОК Розван Луческу пройшов "Хайдук".


- Насамперед найбільше страждала моя дружина. Вона була ніби між двома стадіонами. Зараз вона найщасливіша людина, тому що і чоловік, і син перемогли. І я, і Разван хочемо вийти в груповий етап. Чого, мабуть, не хоче моя дружина. У нас виявився складний суперник. Було багато команд нижчого рівня, ніж у "Бешикташа". Але треба готуватись до гри з ним. Завтра ми будемо майже цілий день у дорозі. У неділю граємо в Одесі з "Чорноморцем", а в понеділок знову повертаємось сюди.


- Чи можете прокоментувати святкування вашої команди перемоги після серії пенальті?


- Ви маєте зрозуміти наших гравців. Усі ви бачили банери під час нашого першого матчу з "Арісом", спрямовані проти України. Звичайно, я не можу погодитись з деякими жестами, які показували наші футболісти, але я можу їх чудово зрозуміти. Те, як поводилися грецькі фанати, є причиною поведінки нашої команди після фінального свистка.