17 серпня 2023 19:35
1

Олег ЛУЖНИЙ: "Якщо Мудрик відчуває, що не тягне, то не повинен був іти в АПЛ. Можна було піти до "Брешії" чи "Дженоа"

Колишній захисник «Арсеналу» Олег Лужний прокоментував слова вінгера «Челсі» Михайла Мудрика про критику.


«Мудрик чудово розумів, куди він їде грати, і мав бути готовим і психологічно, і фізично. Якщо він побачив контракт і суму, яку йому платитимуть, очі не вибігли?


Там такого немає, якщо ти приходиш грати в команду, ти маєш бути вже готовий приносити їй користь. Звичайно, преса тиснутиме, бо його трансфер обійшовся у величезні гроші, йому платять велику зарплату, а він нічого не показує. Зрозуміло, що його критикуватимуть.


Я реально дивлюсь на речі. Його купили за такі гроші, отже, він має відповідати цьому рівню. Якщо Мудрік відчуває, що не тягне той рівень, він просто не повинен був іти та грати в цю лігу. Можна було піти до умовної «Брешії» чи «Дженоа» і там пограти. Зарекомендував би себе там, тоді можна було б їхати до Англії.

Незважаючи на все, я вважаю, що він добрий футболіст і має відмінні дані: швидкість, техніка. Він мені дуже подобається як гравець. Я не знаю, чим він дихає всередині, яка там ситуація. Це інша справа.


Загалом йому варто було переходити тоді в «Арсенал», ця команда йому більше підходила за стилем. Навіть якщо "Челсі" запропонував найкращі фінансові умови, в "Арсеналі" йому було б легше розкритися. Згодом контракт би переглянули і дали б те, що дали в «Челсі», або навіть ще краще.


Тут навіть не має значення, хто його переконав переходити саме до «Челсі». Якщо я гравець, то сам приймаю рішення, ні менеджери клубів, ні агенти. Це мій вибір та моя відповідальність», - сказав Лужний.

на западе каждый и (не только футболист )-должен быть готов и психологически, и физически и если ты приходишь играть в команду, ты должен быть уже готов приносить ей пользу.