13 серпня 2023 10:03

"Над Луніним довго сміялися в Іспанії, а дарма". Український воротар став героєм палких дебатів

Мадридський клуб виграв у "Атлетіка" на виїзді 2:0, а Андрій Лунін вийшов у стартовому складі та зіграв на нуль. В Іспанії багато хто вважав цей матч ключовим для Луніна, адже раніше Анчелотті говорив про те, що "Реалу" потрібен ще один воротар (основним кандидатом вважається Кепа з "Челсі"), тому будь-яка помилка Андрія могла стати фатальною і вказати на те, що тренер не дарма хоче посилити воротарську позицію.


Незважаючи на те, що "Реал" не пропустив, а Анчелотті похвалив Луніна після гри з "Атлетиком", деякі іспанці продовжують сумніватися у Луніні, який уже став героєм мемів та спекотних дебатів. Одні висміюють те, що українець "нарешті не пропустив гол", а інші вважають, що Лунін додає у грі і має залишитися основним воротарем доти, доки не повернеться після травми Тібо Куртуа.

Madridista: Лунін краще, ніж Кепа, Де Хеа або будь-який інший воротар, про яких писали журналісти. Не бачу сенсу платити багато грошей за другого голкіпера, щоб за 8-9 місяців посадити його на лаву запасних. Нехай краще грає Лунін.

Alarma: Лунін не пропустив гол. Яка історія! Несіть йому "золоту рукавичку"! У людей очевидно коротка пам'ять. Якби не впевнена гра захисників, то ми сьогодні побачили б справжнього Луніна.

Seral: Багато хто вже не пам'ятає, але Вінісіус Жуніор був ходячим мемом для вболівальників "Реала" до серйозної травми Азара. Над Луніним довго сміялися в Іспанії, а дарма. Тепер травму отримав Тібо Куртуа, а українець доведе, що він заслуговує грати в основному складі "Реала".

Cerpa: Лунін - це не ідеальний воротар, набагато гірше, ніж Куртуа. Але він досить сильний, щоб замінити Тібо на якийсь час. Було б безглуздо зараз вселяти невпевненість у Луніна і говорити, що він не впорається. У нього вже достатньо досвіду, щоб проявити себе у першій команді "Реала".


Verdolaga: Навіть не сумніваюся, що "Реал" підпише нового воротаря, який витіснить Луніна з основного складу. Скільки українець уже у клубі, п'ять років? Ви справді думаєте, що він несподівано навчиться грати у футбол? Анчелотті вже все сказав про Луніна. Він годиться тільки для того, щоб сидіти на лаві запасних.

Macir: Лунін довго чекав, майже не скаржився і тепер він заслуговує на отримання шансу побути основним голкіпером "Реала". У першому матчі він мав гідний вигляд, нехай навіть суперник слабо грав в атаці. Давайте просто повіримо в нього.

Exceo: Вибачте, але якщо ви хочете замість Луніна поставити Кепу в основний склад, це буде безглуздо. Українець нічим не гірший, але давно в команді, він знає захисників, а вони знають його. Садити Луніна знову на лаву запасних можна лише заради топ-воротаря. А це точно не Кепа та не Де Хеа, якого вигнали з "Манчестер Юнайтед".

Rey: Нічого не маю проти Луніна, але це воротар не для "Реала". Побачити це ми зможемо у матчах із топ-клубами, але тоді буде пізно думати про покупку нового голкіпера. Лунін добре гратиме доти, доки захисники не помиляються.

Arreaza: Навіть Анчелотті похвалив Луніна після матчу, а ви обговорюєте, чи заслужив він пограти за основний склад. Заслужив! Чи помилятиметься він? Обов'язково. Але й Тібо Куртуа не грав бездоганно. Просто до Луніна у багатьох упереджене ставлення.

RMCF: Можливо, Лунін сильніший за Кепу, але це не говорить про те, що українець досить хороший для основного складу "Реала". Це як сказати, що Азар краще, ніж умовний Тадіч. Так, краще. Але обидва недостатньо хороші для того, щоб грати за "Реал".

Mesmo: Мені подобається, що будь-який уболівальник вважає себе розумнішим за Анчелотті і точно знає, як буде краще для команди. Якщо тренер сказав, що нам потрібен новий воротар, то ви просто маєте йому довіритися. Карло не з тих людей, які утискатимуть гравців на рівному місці. Якщо він не довіряє Луніну, то для цього є якісь причини.


Ria: Мені здається, що я дивився якийсь другий матч. Усі хвалять Луніна, який не мав жодної роботи всього 90 хвилин. З таким успіхом міг би я постояти на воротах.

Quendo: Казали, що Лунін притягує невдачу. Сьогодні він довів, що це марення. Хоча, не здивуюся, якщо якийсь ідіот вирішить пов'язати вихід Луніна на поле та жахливу травму Мілітао.

Bombamarko: Забудьте про Кепу, у нас є Лунін. Давайте цінувати тих гравців, які вірні "Реалу" і чекають на свій шанс. Брати воротаря, який не грав за "Челсі", щоб зробити його основним у нас? Це буде дуже дивно.

Salvatore: Робити було нічого, але сьогодні я прямо відчув, що Лунін впевнений у собі і готовий боротися за місце в основі. Раніше він завжди був якийсь сумний. Мабуть, просто розумів, що невдовзі знову сяде на лавці. Тепер у нього випав унікальний шанс довго грати за основний склад.

Ramon: Він випромінював впевненість та спокій. Лунін на дуже високому рівні проведе цей сезон. Повірте мені.

Terracon: Так, це допоможе підвищити його впевненість. Цей хлопець гарний, йому просто потрібна впевненість, щоб бути чудовим. Дайте йому пограти матчів10 поспіль і побачите, як він стає кращим і кращим.

Moon: Я вважаю, що захист дуже допоміг йому, але він зробив те, що мав зробити, коли настав час.

Savior: Було б безглуздо зараз підписати Кепу, заздалегідь розуміючи, що він слабший за Луніна і сидітиме на лаві запасних. Ми маємо непоганих молодих голкіперів, просто їм потрібно набратися досвіду. Найкращі роки Кепи вже позаду, він постійно деградує.

Espando: Людей справді обдурили дивні плани Анчелотті, спрямовані проти українця. Правда в тому, що Лунін має величезний потенціал, і він заслуговує на те, щоб довести свою цінність для команди. Дайте йому зіграти кілька місяців, повірте в нього. І він вас приємно здивує. Не здивуюсь, якщо взимку Флорентіно Перес сам побіжить до Луніна з проханням продовжити контракт.

Abbey: Люди не пам'ятають, що Куртуа був жахливий у свій перший сезон у "Реалі". Хто пам'ятає домашню гру у Лізі чемпіонів проти "Аякса"?

Ismo: Якщо альтернативою буде Кепа, то я оберу Луніна. Кепа ненадійний. У "Реалі" взагалі хтось думає про те, чому Кепа провів сезон на лаві запасних?

Fede: Насправді немає сенсу підписувати іншого голкіпера. І річ тут не в Луніні. Тібо Куртуа на даний момент найкращий воротар у світі. Або входить до топ-3. Повноцінно замінити його неможливо. Тому Лунін, Кепа чи Де Хеа у будь-якому разі сядуть на лаву запасних одразу після того, як повернеться Куртуа.

Sarmiento: Лунін краще за всіх тих, кого "Реал" міг би зараз підписати. Якщо ми вирішимо купити нового голкіпера, це знищить мікроклімат у команді. Лунін може впасти в депресію через таке несправедливе ставлення, а новий воротар точно буде не кращим за Луніна. Сподіваюся, що українець сьогодні переконав Анчелотті у тому, що не варто купувати нового воротаря.