12 серпня 2023 20:05

Гол Довбика після асисту Циганкова врятував "Жирону" від поразки в 1-му турі чемпіонату

Артем Довбик приніс "Жироні" очко у першому ж матчі, і до всього забив з подачі Віктора Циганкова. Ідеальний український вечір.


При цьому починалося все аж ніяк не райдужно. "Ла Реал" так притиснув гостей, що ті центр поля перейти не могли.


В результаті Таке Кубо забив уже на 5-й хвилині – японцю допоміг класний прохід Муньйоса. Міг "Сосьєдад" розраховувати і на пенальті, але в спірній ситуації арбітри стали на бік Дейлі Блінда, а не Мікеля Оярсабаля, хоча зіткнення було, прямо скажем, неоднозначне.


Той свисток, мабуть, і врятував "Жирону", адже вже скоро гості вирівняли матч, і пішла складна, виснажлива гра без моментів для обох сторін.


Каталонці найкращий шанс упустили перед перервою, коли класний навіс зі штрафного вдався Алейшу Гарсії. "Ла Реал", у свою чергу, відповів у другому таймі виходом Оярсабаля на ворота, але чудово ногами зіграв Гассаніга.


Ну, а потім пішли заміни, на поле вийшов Артем Довбик, і невдовзі рахунок став рівним. Це Циганков, який опинився на рідному правому фланзі, вирізав розумний навіс, і екс-лідер "Дніпра-1" його замкнув.


Цікаво, що це був перший удар "Жирони" у площину воріт сьогодні, але яка різниця? Зрештою, баски теж гострими атаками не фонтанували, надто багато грали на утримання, та й на останніх хвилинах мали чимало проблем із Довбиком. Нічия справедлива.


Якщо Жирона утримає взяту планку, то стане претендентом на зону єврокубків, це факт. Ну а "Ла Реал" явно не відійшов від втрати Давида Сільви. Занадто багато поперечних пасів у басків і мало загострень. Ця команда за статусом має грати яскравіше.


1-й тур Прімери. Сан-Себастьян. "Аноета"


"Реал Сосьєдад" - "Жирона" - 1:1


Голи: Кубо, 5 - Довбик, 72


"Реал Сосьєдад": Реміро - Траоре (Сола, 74), Субельдія, Ле Норман, Муньйос - Тур'єнтес (Оласагасті, 80), Субіменді, Браїс Мендес - Оярсабаль (Садік, 74), Карлос Фернандес (Барренечеа, 59), Кубо (Шо, 74)


"Жирона": Гассаніга – Арнау (Еспіноса, 90+4), Давид Лопес, Блінд, Гутьєррес – Коуто (Торре. 64), Еррера (Мартін, 86), Алейш Гарсія, Савіо (Валері, 64) – Циганков – Стуані (Довбик, 64)


Попередження: Ле Норман, 45+3, Оласагасті, 85, Садік, 90+1 - Арнау, 9, Стуані, 45+3, Гутьєррес, 79