11 серпня 2023 12:37

Мирослав СТУПАР: "На Буяльському був фол, це пенальті"

В першому поєдинку кваліфікаційного раунду Ліги конференцій грецький «Аріс» переміг київське «Динамо», завдяки сумнівному пенальті (1:0).


Відомий в минулому рефері Мирослав Ступар спеціально для Sport.ua прокоментував суперечливі ігрові епізоди у протистоянні в Салоніках:

- В центрі уваги оглядачів опинилися два епізоди: з призначенням пенальті у ворота динамівців та ігнорування арбітром фолу захисника греків на киянину Буяльському.

Оскільки був дотик м'яча до руки захисника динамівців Сироти, то покарання було справедливим. На жаль, тут є вина стопера киян, який в момент удару не контролював свої руки.

Що ж до падіння Буяльського, то арбітр мав повне право призначити 11-метровий. Оборонець господарів штовхнув динамівця в карному майданчику, коли той рвався до воріт. До речі, в цьому епізоді рефері був явно не послідовний. Якщо вже не призначив пенальті, то повинен був показати Буяльському жовту картку за симуляцію. Цього не сталося. Звичайно, коли б на матчі в Салоніках працювала система VAR, то в арбітра була б можливість виправити свою помилку і тоді справедливість би перемогла.