8 серпня 2023 16:38

Рюдігер: "Коли люди виявляють расизм по відношенню до Вінісіуса, вони виявляють його і по відношенню до мене"

Антоніо Рюдігер висловився про прояви расизму з боку іспанських фанів.


– Ти кажеш, що багато людей різного походження та різних рас живуть у світі, але останні матчі минулого сезону показали, що в іспанському футболі існує величезна проблема расизму...


– Якщо ви запитаєте мене, чи виявляв хтось расизм стосовно мене в Іспанії, відповідь буде негативною. У Кадісі сталося непорозуміння: були опубліковані новини, що там виявляли расизм по відношенню до мене, але я не чув, щоб вони називали мене мавпою, чорним лайном або подібними варварськими словами.

Якщо ви запитаєте мене, чи страждає від цього Вінісіус, очевидно, що страждає. І коли люди його ображають і виявляють расизм щодо нього, вони автоматично виявляють расизм стосовно мене, навіть якщо вони не зверталися безпосередньо до мене.

Але ця проблема є не лише в Іспанії, це відбувається всюди.

– Як можна вирішити цю проблему в іспанському футболі?


– Расизм – це недолік освіти. Я завжди це говорив і повторюю.


Важливо сказати, що не всі іспанці расисти, а лише окремі ідіоти. Багато іспанців не терплять расизму. Дуже важливо відзначити, що расисти становлять лише меншість у цій країні, але їх треба виправляти.


Як покінчити з цією проблемою? Єдине, що я можу сказати, це навчайте своїх дітей у школі. Дуже важливо, щоб усі знали, що всі люди рівні, – сказав захисник Реала.