4 серпня 2023 19:53
1

Валерій ІВАЩЕНКО: "Луческу завжди захищав своїх гравців, де б не працював. У цьому плані він молодець"

Прес-конференція наставника "Оболоні" Валерія Іващенка після матчу з "Динамо".

- Як вам удалося так налаштувати команду на сьогоднішній матч?


– Це робота тренерського штабу. Ви самі бачите, що ми не вистачаємо зірок із неба на трансферному ринку. Доводиться працювати з тими гравцями, які ми маємо. Але така тренерська доля. Не можна скаржитися на те, що чогось не вистачає. Якщо хлопці гратимуть із такою самовіддачею, вони мають майбутнє.

- Які моменти у грі вашій команді вам не сподобалися? Як ви перед грою намагалися вирішити проблему Ваната?


- Якщо він забив, то не дограли наші захисники. Ми перебудувалися, щоб нейтралізувати Тимичка та Дубінчака. Але десь просіли, а "Динамо" змогло використати вільні зони та забити. Це футбол. Все складається з дрібниць. Десь кутовий, десь не додивився VAR. Не знаю чому. Такі моменти б'ють із психології молодим хлопцям. Вони намагаються, витрачають багато енергії, але в одних моментах судді дають грати, а в інших немає. Це і видалення, і три не зараховані м'ячі, два пенальті. Джекпот.

- Луческу сказав, що "Динамо" могло перемогти з рахунком 5:0.


– Він завжди захищає своїх гравців. Тренер завжди має це робити. Де б Луческу не працював, він завжди стояв за свою команду, як би вона не грала. У цьому він молодець.


- Чим було продиктовано ваші заміни?


– Вовкун отримав травму. Він уже не міг грати. Там, швидше за все, струс.

– Луческу поскаржився на стан поля. Чи можна щось із цим зробити?

– Можна поміняти поле. Але для цього потрібні кошти. Цьому полю вже понад 15 років. Є свої проблеми.


Сьогодні був VAR, але його дивляться коли треба та коли не треба. Ключовим моментом був фол на Морозі у штрафному майданчику. Такі нюанси завжди є важливими. Особливо якщо граєш проти "Динамо". Але це кваліфікована команда із досвідом на міжнародній арені. У цьому плані кияни почувалися легше. Такі матчі вони вважають прохідними. Ця гра є вже історія. Потрібно готуватись до наступного матчу. Потрібно заробляти собі авторитет за рахунок самовіддачі та організації.


Фото: ФК "Оболонь"

Оболонь. Респект команді. Респект тренерові