4 серпня 2023 09:48

Андрій ДЕМЧЕНКО: "Не будемо забагато веселитись і засмучувати цим "Ворсклу"

Український тренер "Діли" Андрій Демченко прокоментував перемогу над "Ворсклою" у другому кваліфікаційному раунді Ліги конференцій (4:3 за сумою двох зустрічей).


"Хочу сказати, що ми не будемо занадто радіти з поваги до суперника. Ми грали добре, контролювали хід гри, але не могли забити м'яч. Гол наприкінці першого тайму надав нам багато сил, ми набули впевненості в собі, "Ворскла" ж її втратила. Ми побачили, що йдемо правильним шляхом і повірили, що зможемо виграти матч без овертайму.

Суперник намагався зберегти перевагу в один гол. З досвіду скажу, що команда, яка грає від оборони і намагається втримати рахунок, не може повністю закрити простір. Людський фактор усе ще працює - десь футболіст не може наздогнати, десь не може діяти так, як потрібно. Так і вийшло - ми створили моменти і дуже добре, що змогли їх використати.


Не можна сказати, що на зустріч вплинув один епізод. Ми всю гру пресингували, намагаючись не дати супернику часу подумати і просто вивести м'яч уперед. Вчиняючи таким чином, ми повертали м'яч і знижували впевненість суперника в собі. План спрацював, ми забили голи, а наші захисники справлялися з атаками "Ворскли".

Різниця між першим і другим матчами? "Ворскла" грає трохи дивно, використовує кілька тактичних схем і часто змінюється. Також було несподіванкою, що ця команда грає в особистий захист. Ми не очікували такого в Польщі, але в сьогоднішньому матчі ми проаналізували їхній стиль гри й використали краще.

Зрештою оборонний стиль "Ворскли" спрацював на нашу користь. У нас було кілька моментів у першій зустрічі, але ми не змогли їх використати. Сьогодні ми були готові до таких моментів, нам дуже пощастило і ми перемогли", - резюмував Демченко.


Фото: fcdila.ge