1 серпня 2023 09:24

Озброєні фани "Велес Сарсфілд" напали на чотирьох гравців клубу

Чотири футболісти «Велес Сарсфілд» були атаковані озброєними фанами клубу, повідомляє Reuters.

30 липня "Велес Сарсфілд" в останньому турі сезону 2023 року в чемпіонаті Аргентини програв на виїзді "Уракану" (0:1). То був прощальний матч 37-річного Дієго Годіна, він завершив кар'єру гравця.


Коли команда повернулася з матчу до Буенос-Айреса, кілька гравців заїхали на базу, щоб забрати власні автомобілі. На той час на них скоїли напад озброєні люди.


«Ми приїхали, щоб забрати наші машини та виїхати додому. Ми вийшли, було вже темно, коли до нас під'їхали автомобіль ультрас. Їх було 5 чи 6. Вони двічі вдарили мене по обличчю, хапаючи куртку. Я був дуже наляканий, мої товариші по команді не хотіли йти додому, якщо за ними поїдуть слідом. Вони навіть сказали одному з них: "Вийди з машини або вистрілю тобі двічі в ноги", - сказав форвард Джанлука Престіанні для ESPN.


Також в інциденті постраждали захисники Леонардо Хара та Франсіско Ортега, нападник Сантьяго Кастро. Клуб привселюдно засудив дії зловмисників.


Футболісти вирішили не подавати заяви до поліції, але були викликані для розслідування кримінальної справи. Тренер Себастьян Мендес повідомив директорам клубу, що команда не повернеться до тренувань, доки не буде забезпечена безпека для колективу.


«Велес Сарсфілд» фінішував 25-м у чемпіонаті Аргентини, здобувши 5 перемог у 27 турах.