30 липня 2023 12:30
2

Юрій ВІРТ: "При всій повазі до Сидорчука, але саме Ярмоленко – батько, який має повести за собою молодих партнерів"

Колишній головний тренер рівненського Вереса Юрій Вірт поділився думкою про повернення до київського Динамо вінгера збірної України Андрія Ярмоленка.


Юрій Вірт упевнений, що саме Андрій Ярмоленко є тим футболістом, який зможе повести у себе Динамо.


«Динамо не вистачало лідера, а в нього якраз є такі якості. За всієї поваги до капітана Сидорчука саме Ярмоленко - батько, який має повести за собою молодих партнерів».


Фахівець вважає, що київському гранду в новому сезоні настав час показати свою силу.


«Динамо перебудовувалося минулого сезону і молодим пора вже доводити, що вони можуть показувати гру та результат.


Ярмоленко саме той гравець, який може завести партнерів і на футбольному полі, і в роздягальні. Його повернення надасть сили».


Також екс-наставник Вереса бачить столичний клуб одним із головних претендентів на тріумф в УПЛ.


«Динамо має боротися за чемпіонство. Підопічні Луческу в силі, і це показали контрольні матчі.


Думаю, зможе повернути собі те місце у чемпіонаті, яке вони посідали раніше», – сказав Вірт в ексклюзивному інтерв'ю «Українському футболу».


33-річний Ярмоленко виступав за Динамо з 2008 по 2017 рік і провів у його складі 340 матчів, у яких забив 137 голів і зробив 90 результативних передач.


За останні шість років Андрій грав у трьох закордонних клубах – дортмундській Борусії (2017-2018), лондонському Вест Хемі (2018-2022) та арабському Аль-Айні (2022-2023).


Контракт півзахисника із київським клубом розрахований до червня 2025 року.


Динамо посіло четверте місце минулого сезону УПЛ і зіграє у третьому кваліфікаційному раунді Ліги конференцій з переможцем пари Арарат-Вірменія – Аріс (Греція).


Вірт тренував Верес із 2019 до 2023 року. Під його керівництвом рівненський клуб виграв Першу лігу та провів два сезони в УПЛ.

15 червня Верес на наглядовій раді клубу затвердив кандидатуру Сергія Лавріненка, якому було запропоновано трирічний контракт.


Верес за підсумками сезону УПЛ 2022/23 набрав 31 очко у 30 турах та фінішував на 13 рядку. У перехідних матчах команда Вірта виявилася сильнішою за МФК Металург (0:1, 6:1).

Гарно сказав.
Так і є ...