28 липня 2023 14:34

Євген ДИКИЙ: "Є робоча група, яка контролюватиме якість трансляції, коментаторів"

Президент УПЛ Євген Дикий в коментарі Tribuna.com розказав про проєкт УПЛ ТБ.


– Як юридично закріплена домовленість 12 клубів? Чи є ризик, що хтось з клубів може вийти з неї протягом сезону?


– 12 клубів передали відповідні угоди УПЛ, на підставі чого було створено спільний проєкт УПЛ ТБ. Наразі усе юридично зафіксовано у правовому полі.


– З приводу робочої групи з розробки й аналізу моделі подальшої дистрибуції спільного продукту. Чи можете підтвердити, що дедлайн рішення щодо моделі подальшої дистрибуції, яке клуби мають прийняти – орієнтовно вересень?


– Головний орієнтир у цьому питанні — рішення Нацради, яке дасть можливість переходити до платної модель. Але рішення про потенційний перехід чи не перехід на платну модель у будь-якому випадку буде узгоджуватися з усіма клубами. Саме для цього і існує профільна робоча група.


Також існує робоча група, яка буде контролювати якість трансляції, коментаторів і т. д. Тобто передбачений комплексний контроль за трансляціями матчів.


А окрема робоча група з дистрибуції вивчить усі показники, потреби ринку, обсяги аудиторії, і т. д., на основі чого буде прийматися спільне рішення, яким чином іти далі після отримання усіх необхідних юридичних дозволів для переходу у платний сегмент, - сказав Дикий.