26 липня 2023 12:14
1

За новим Положенням клуби УПЛ самі платитимуть за ВАР, навіть якщо призначення йде від УАФ

УАФ затвердила Положення про порядок застосування ВАР у сезоні 2023/24.


Для проведення матчу із застосуванням ВАР клуби УПЛ та ПФЛ повинні надіслати відповідну заявку не пізніше, ніж за 9 днів до дня проведення зустрічі.

Якщо від клубів УПЛ не було отримано достатньої кількості заявок, відповідна комісія УАФ самостійно приймає рішення про призначення ВАР на матчі УПЛ, щодо яких не були отримані заявки від клубів.

За таких обставин клуби зобов’язані здійснити всі необхідні платежі за застосування ВАР та за арбітраж відеотехнічних осіб матчу.

Якщо було отримано таку кількість заявок, що перевищує кількість систем (фургонів) ВАР та їхні можливості покрити матчі в конкретному турі УПЛ, дана комісія самостійно приймає рішення про призначення ВАР на такі матчі УПЛ. За таких обставин клуби теж зобов’язані здійснити всі необхідні платежі за застосування ВАР та за арбітраж відеотехнічних осіб матчу.

Якщо кількість заявок від клубів УПЛ та ПФЛ перевищує можливості застосування систем (фургонів) ВАР, то комісія віддає пріоритет матчам УПЛ.

Ця комісія має право коштом УАФ самостійно ухвалити рішення та призначити ВАР на окремі матчі Кубка України/ПФЛ, які вважатиме за потрібне.

Раніше УАФ сама платила за ВАР на матчах, які обирала УПЛ. Клуби платили лише у випадку, якщо замовляли систему додатково на свої матчі.
Офіційно. павелки довели УАФ до банкрутства