24 липня 2023 16:33
2

Журналіст: "Третя пропозиція "Торіно" щодо Бражка може стати фінальною, і тоді для "Динамо" виникне дилема"

Український журналіст Віктор Вацко висловився про інтерес "Торіно" до хавбека "Динамо" Володимира Бражка.


- Я абсолютно не здивований, що "Динамо" відповіло відмовою. Бражко фантастично дебютував у дорослому футболі минулого сезону за "Зорю", а потім дуже добротно відіграв на молодіжному ЄВРО. Вангую - далі "Торіно" запропонує більше 4 млн євро. І "Динамо" знову відмовиться. А ось третя пропозиція буде близько 8-10 млн. Плюс відсотки від наступного продажу. Така пропозиція може стати фінальною. Для "Динамо" виникне дилема – продавати чи залишати.

Якщо залишати, людині потрібно давати стабільну ігрову практику. Щоб Бражко перетворювався на фінансовий актив клубу. Щоб він розвивався, прогресував, допомагав команді вирішувати найвищі завдання. Вийшов на рівень збірної України. У комплексі це все збільшить його трансферну вартість. Інакше немає сенсу залишати його.


На шляху Бражка до стартового складу "Динамо" стоїть Сидорчук. Капітан, лідер та ключовий гравець, який навряд чи погодиться на роль запасного. Сергій один із небагатьох досвідчених та якісних гравців, які дуже важливі для становлення молоді киян. Молодь сама собою не дасть результату. Потрібна опора. Але Сидорчуку вже 32 роки. Хоча у нинішньому чемпіонаті він може грати ще 3-4 роки.

"Динамо" має зробити вибір. Або на користь досвідченого воїна, або поставити на молодість та перспективу. Грати у схемі Луческу може лише один із них. Ще рік тому кияни не розраховували на Бражка. Його віддали до "Зорі" і зробили ставку на Яцика, який минулого сезону відіграв за першу команду 27 хвилин. Зараз він іде в оренду в "Зорю", а отримує Бражка, якого можна продати та інвестувати кошти у проблемні позиції. "Динамо" дуже потрібний досвідчений центральний захисник, центрфорвард. Мені дуже цікаво, яке рішення ухвалить Ігор Суркіс. Ключ у вирішенні цієї дилеми – у стратегії клубу.

Тепер Суркіса будемо називати стратєгом,дякую.
Ігор Суркіс і стратегія клубу. Зробив мені вечір.