20 липня 2023 10:15

Ігор ХАРАТІН: "Ребров у збірній України? Найкращий тренер повинен працювати з найкращою командою"

Колишній півзахисник збірної України Ігор Харатін відреагував на прихів Сергія Реброва до збірної України.


– Розкажіть, як відреагували на призначення Реброва, з яким ви працювали в Динамо та Ференцвароші головним у збірній України?


– Супер! Я дуже радий за Сергія Станіславовича. Я дуже люблю і поважаю цього тренера. Він дуже багато для мене зробив, багато чому навчив. Найкращий тренер в Україні повинен працювати з найкращою командою.

Я впевнений, що збірної України невдовзі з'явиться і гра, і результат. Це супер-новина як для вболівальників, так і для футболістів. Я впевнений, що багато гравців позитивно відреагували на призначення Реброва.

– Повернення Реброва до України відкриває вам шлях до національної збірної?

– Потрібно грати і багато працювати, аби повернутися на той рівень

– Виступ молодіжки на Євро-2023 вас приємно вразив?

– Я дивився майже всі матчі. Грали дуже здорово. Мені подобається такий футбол. Намагалися діяти на м'ячі. З топ-командами грали на рівні. Українці можуть пишатися цією командою. Самі позитивні емоції від турніру. Футболісти та тренерський штаб показали свою ідею. Вихід на Олімпіаду – чудовий результат.

– Свого часу ви брали участь у ЧС-2015 U-20. Наскільки сильно тоді відрізнялася гра вашої команди від збірної Ротаня?

– Ми грали в кардинально інший футбол. Більше діяли від оборони. Акцент на контратаки. Швидкі фланги, які можуть робити різниці. Компактна гра в обороні. В еліт-раунді ми пройшли збірну Англії (1:0), яка нас переважала по грі, але ми забили свій гол, а англійці нікуди в підсумку не поїхали. Наступне покоління U-20 грало так само, як і ми. Молодіжка Ротаня виглядала досить солідно. За ними дуже цікаво спостерігати.

– Покоління Харатіна, Коваленка, Соболя, Яремчука могло за своїм потенціалом грати в «Ротаньбол»?

– Так. В нас були індивідуально сильні гравці. Потрібен був час, аби поставити гру. На це пішов би не один цикл. Якщо пригадувати, спочатку в Ротаня не було результату, багато хейту лунало на його адресу. Такий футбол нелегко було поставити, але з часом це спрацювало. Такому футболу потрібен час, але його дивитися цікавіше. Потрібно мати терпіння і розуміти, до чого ти йдеш. За наявності хорошого підбору виконавців