18 липня 2023 15:37

"Ну як там у Білорусі?": як легенда "Дніпра" переплутав вихованця "Динамо" з іншим футболістом

Колишній футболіст Динамо та запорізького Металурга Олексій Щебетун поділився комічною історією свого прибуття в команду із Запоріжжя та першою зустріччю з Олегом Тараном.


Олексій Щебетун після проведених півроку у мінському Лучі у серпні 2018 року перебрався до Металурга Запоріжжя. Але потрапив у команду він не волею головного тренера Олега Тарана.

«Я був півтора місяці без команди, потім мені зателефонувала одна людина і запропонував поїхати до Запоріжжя, звідки я родом. Металург тоді виступав у Другій лізі.


Перший дзвіночок продзвенів, коли мене привели до кабінету заступника мера (Металург – комунальна команда, - прим), навіть не давши поспілкуватися з головним тренером. То я підписав контракт».

Перед першою зустріччю Щебетуна з Тараном хтось із керівництва клубу дав довідку наставникові, що новачок перед цим виступав у Білорусі, але на цей момент прибуло кілька нових гравців і тренер припустився фатальної помилки.

Потім приїжджаю на тренування, зі мною ще один новачок. Олег Таран підходить до цього хлопця та каже: «Ну, як там у Білорусі?». Він нас переплутав. Тоді я зрозумів, що тренер мене взагалі не знає і мене підписали без його відома. Кому це сподобається?», – сказав Щебетун в інтерв'ю «Українському футболу».