17 липня 2023 21:58

Президент "Наполі": "Тільки в Італії лише 2 гравці у команді можуть не мати громадянства ЄС. Клуби не можуть вести бізнес, надто багато обмежень"

Ауреліо Де Лаурентіс вважає, що італійські закони заважають клубам Серії А.

«У «Наполі» мало південноамериканців? Це все через закон Фіні-Боссі (закон про імміграцію, ухвалений в Італії на початку 2000-х).


До речі, Англія раніше була частиною Євросоюзу, а тепер – ні. Варто було б сказати про цю лізу, Джованні Малаго (президент Національного олімпійського комітету Італії) та Габріеле Гравіне (президент Федерації футболу Італії. Ми – єдина країна, в якій може бути лише два гравці, які не є громадянами ЄС).


Було б непогано вступити з ними у діалог, і він має бути дуже переконливим. Малаго варто відійти убік, оскільки футбол фінансує весь італійський спорт. Ми підпишемо ще кілька гравців, як і дотримуючись закону Фіні-Боссі.


В Італії не можна йти проти закону. Є обмеження, що накладають відбиток на весь механізм. Клуби не можуть робити по-своєму, тому що є занадто багато обмежень для справжнього бізнесу. Ось чому, зрештою, доводиться шукати вихід», – сказав Ауреліо Де Лаурентіс.