13 липня 2023 09:21

"Ця людина номер один у моїй кар'єрі": Чигринський вибрав найкращого тренера між Луческу та Гвардіолою

Колишній захисник Шахтаря, Барселони та збірної України Дмитро Чигринський порівняв свій досвід роботи під керівництвом Мірчі Луческу та Хосепа Гвардіоли.

Дмитро Чигринський за час своєї кар'єри встиг попрацювати під керівництвом двох іменитих тренерів – з Мірчею Луческу у Шахтарі та Хосепом Гвардіолою у Барселоні.

Обираючи найкращого із цих двох фахівців, український захисник зупинив свій вибір саме на іспанському фахівці.

«Для мене ближче Луческу, бо я грав під його керівництвом багато років. Це людина номер один у моїй кар'єрі. Але, за всієї поваги до Луческу, Гвардіола – сильніший тренер. Містер більшу частину своєї кар'єри пропрацював в Україні та Туреччині, а Гвардіола – у Ла Лізі, Бундеслізі, АПЛ. Погодьтеся, трофеї цих чемпіонатів відрізняються за цінністю».


Також 36-річний захисник зізнався, що його захопило роботою Гвардіоли в Манчестер Сіті, адже його команда зараз грає як злагоджений механізм.


«Зрозуміло, що Пеп тренував найкращих гравців, але справа не в цьому. Він здійснив революцію у світовому футболі. Це я кажу зараз, коли побачив, скільки футболістів виросло під його керівництвом і скільки трофеїв він отримав. Його Манчестер Сіті грає як злагоджений механізм», – сказав Чигринський в інтерв'ю «Українському футболу».