11 липня 2023 13:47

Ультрас "Полісся": "Африканських легіонерів – до "Чорного списку"

Ультрас «Полісся» в соціальних мережах розкритикували трансферну політику клубу в умовах повномасштабної війни з рф.


«Джарджу з Гамбії, Аніагбосо з Нігерії, Макуана з Конго. Бум африканських гравців в ФК «Полісся» – одна з обговорюваних тем в ЗМІ України.


Найдорожча покупка (600 тисяч євро за даними Transfermarkt) – Бені Макуана з «Монпельє». В минулому сезоні чемпіонату Франції він виходив лише на заміну у 8 матчах, опинився в тіні й нічим себе не проявив. За збірну Конго відіграв 12 матчів, результативними діями також не вирізнявся. І чим він краще за українців?


Проте, під час війни, дитячі спортивні школи в Україні отримують мінімальну підтримку. Молодим футболістам важко пробитися в основний склад першої команди «Полісся», де грають такі іноземні легіонери. Позиція WZTF (White ZT Family, назва фанатського угруповання – прим.) однозначна – африканських легіонерів до «Чорного списку»!


І справа тут не в расизмі. Ми хочемо, щоб за «Полісся» виступали передусім близькі за духом та менталітетом гравці. В Житомирі ніколи не було чорношкірих гравців, і це традиція, яка відрізняє наш клуб від інших.


Cелекціонери мають передусім шукати нових гравців на Житомирщині, в сусідніх областях, тобто історично за духом близькі до «Полісського краю». А вже потім звертати увагу на всю Україну та Європу», – йдеться в заяві.