6 липня 2023 08:33

"Геній бере м'яч та вирішує гру": іспанські ЗМІ - про матч з Україною

Іспанські журналісти захоплюються перемогою команди Санті Денія, а також приємно здивовані характером гравців, які швидко оговталися після пропущеного голу. Місцеві ЗМІ вірять у те, що ця команда здатна виграти турнір, хоча розуміють, що у фіналі буде набагато складніше, ніж у матчі з Україною. Також вони нагадують про те, що частина цієї команди раніше вигравала чемпіонати Європи до 17 та 19 років, тому потенційна перемога на молодіжному Євро може подарувати треті золоті медалі та допомогти цим гравцям назавжди увійти до історії футболу.


AS




"Потрійна корона чекає на Батумі", - журналіст сайту AS розповідає про те, що покоління іспанців 2000 року може виграти золоті медалі чемпіонату U-21 після того, як вони досягли успіху на рівні збірних U-17 та U-19.

- Іспанська мова сповнена прислів'ями, що суперечать один одному. На кожне "Хто рано встає, тому Бог у допомогу" є "Рано світає не через те, що ти рано встаєш". На кожне "Думай неправильно, і ти будеш правий" є "Злодій вважає, що кожен перебуває у своєму становищі". Для тих, хто думав, що для команди Санті Денії "тричі флейта не прозвучить", покоління іспанського футболу 2000-х відповіло у матчі з Україною категоричним "Двох без трьох не буває".

І саме нинішня молодіжна збірна, в якій тренер та шестеро футболістів разом були проголошені чемпіонами Європи до 17 (2017) та до 19 (2019), у суботу боротимуться за потрійну корону молодших категорій у Батумі, де вони зустрінуться з Англією у фіналі чемпіонату. до 21 року. Це буде дев'ятий фінал для Іспанії, яка виграла п'ять титулів у цій категорії.

Україна, яка протягом усього турніру показала себе чудовою командою, з першої хвилини розкрила свої карти. Вони не збиралися змінювати свою гру, а головна відмінність – тепер вони мали Мудрика, який "розривав" свій фланг. Саме він допоміг Україні забити швидкий гол та подарував надію на фінал. Стомільйонний вінгер у першому таймі був помітною фігурою на полі, але його зусиль було недостатньо для перемоги. Іспанія не розгубилася і продовжувала грати в тики-таку. Два голи допомогли іспанцям відчути себе впевненіше. Україна не здалася і полізла в атаку, активно використовуючи Мудрика, який щоразу, коли торкався м'яча, змушував стадіон "Стяуа" ревти. Український Марадона залишив позаду трьох захисників, знову дійшов до лицьової лінії та прострілив, але цього разу українці не реалізували моменту.

У другому таймі вдалося спільними зусиллями зупинити Мудрика, а в атаці Іспанія продовжувала створювати моменти та забивати голи. Обійми між Серхіо Гомесом і Абелем Руїсом — найпоширеніша фотографія цього покоління 2000 року, яка в суботу боротиметься, щоб зробити те, що ще ніхто не робив: виграти чемпіонат Європи до 17, до 19 і до 21 року.
Mundo Deportivo



"Іспанія обіграла Україну, і боротиметься за титул", - журналіст видання Mundo Deportivo пише про те, що іспанці здобули вражаючу перемогу та вийшли у дев'ятий фінал в історії молодіжної збірної Іспанії.

- Іспанія Санті Денія – це фестиваль. "Ла Рохіта" продовжує рости як на дріжджах і вже вийшла у гранд-фінал чемпіонату Європи серед юнаків до 21 року після перемоги над Україною (5-1). Україна – велике одкровення турніру, яка обіграла Францію – нічого не могла зробити проти футбольного шторму іспанської команди. Іспанія сподобалася, впевнено вийшла у фінал у пошуках нового титулу, який стане шостим, де вона зіграє проти могутньої Англії цієї суботи.

"Ла Рохіта" яскраво виблискувала в Бухаресті після того, як вже підтвердила свою присутність на Олімпійських іграх 2024 року в Парижі. Україна вже протистояла Іспанії на груповому етапі, де довелося неабияк попітніти, щоб добитися нічиєї (2-2), хоча Іспанія вже не та команда, яка розпочала турнір. Зараз вона немов кується для перемоги на Євро і продемонструвала це блискучою перемогою, яка дозволить команді поборотися за новий титул. І те, що ніч почалася не найкращим чином, ніяк не вплинуло на впевненість іспанців, які показали, що мають характер, і вони наполегливо йдуть до своєї мрії.

Relevo



"Іспанія влаштовує виставу і виходить у дев'ятий фінал у своїй історії", - журналіст сайту Relevo пише про те, що команда змогла швидко прийти до тями після невдалого старту, а лідерами стали гравці, які вже проявили себе у збірних до 17 і 19 років.

- Іспанська збірна до 21 року обіграла Україну у своєму найкращому матчі на чемпіонаті Європи та забезпечила собі вихід у дев'ятий фінал у своїй категорії, потенційно вона може здобути шостий титул. Підопічні Санті Денія (у цій перемозі чимала заслуга тренера) оговталися від раннього гола українців у півфіналі та здобули дивовижну перемогу 5:1.

Сучасний футбол все більше намагається нівелювати роль технічних гравців, віддаючи пріоритет командній грі. Тренери вигадують різні схеми та тактики, щоб нівелювати переваги найкращих гравців суперника. А потім настає півфінал молодіжного Євро, і гра зводиться до того ж, що і 50 років тому: геній бере м'яч та вирішує гру. В даному випадку їх було два, по одному на кожну команду, оскільки гра Мудрика (у першому таймі) та Абеля Руїса (всю гру) належить футболістам найвищого рівня. Два дивовижні футболісти.

Перша половина матчу Іспанія-Україна може порадувати будь-якого фаната, який розчарувався у цьому виді спорту. Мудрик, який на кілька ступенів вищий за цей рівень, подарував Бондаренко можливість забити гол. Потрібно було просто влучити по м'ячу. Абель Руїс відповів своєю індивідуальною грою.

Різниця в тому, що Іспанія спромоглася закрити Мудрика у другому таймі, а Україна давала діяти Руїсу вільно всі 90 хвилин. Тож іспанці виграли. Вони не змогли зупинити найкращого гравця суперника.

Іспанія вийшла у новий фінал, посівши третє місце у чотирьох останніх європейських турнірах до 21 року. Важливо пам'ятати, що є багато команд, починаючи з України, які зібрали найкращих гравців на цей турнір. Цього разу Ла Рохіта цього не зробила, вони дозволили деяким гравцям цього покоління відпочити, і навіть у цьому випадку вони пройшли до ще одного фіналу, що є ознакою того, що ця група футболістів, які вже були чемпіонами U-17 та U-19 готові вигравати нові титули у майбутнє. Але спочатку вони мають насолодитися фантастичним суботнім фіналом проти Англії в Батумі.