6 липня 2023 00:28
2

Руслан РОТАНЬ: "Хлопцям не вистачило відновлення. Як ми добиралися, як просиділи в якійсь конурі в аеропорту, нас затримали на 5 годин"

Головний тренер молодіжної збірної України Руслан Ротань прокоментував поразку команди у півфіналі Євро U-21 від Іспанії (1:5).


— Що завадило реалізації першочергового плану на гру?


— Потрібно, мабуть, привітати Іспанію з перемогою. Що стосується нас, вважаю, що хлопцям не вистачило банального відновлення. Ми не хотіли якихось відмазок, але те, як ми...


По-перше, гра два на третій, як ми добиралися, як просиділи в якійсь конурі в аеропорту, нас затримали на 5 годин. Прилетіли й фактично півдня витратили, щоб добратися до Бухаресту.


Ви бачили самі, що хлопці дуже хотіли очима, але ноги не бігли. Відновлення грає ключову роль, тому це дійсно сьогодні вплинуло на результат.


Мабуть, сьогодні просто не наш день. Очевидно.


— Чому не вдалося нейтралізувати атакувальний потенціал Іспанії?


— Помилки вони завжди будуть. Іспанці дуже сильна команда, якраз коли у них є простір. На жаль, сьогодні ми цей простір їм давали. Все було в наших руках, але треба повернутися до того, що не було відновлення. Хлопці банально не встигали за свіжішими суперниками.


Ми повинні прийняти цей результат таким, яким він є. Ми дійшли до півфіналу. Коли ми два роки тому збиралися цим колективом, то ніхто не міг уявити, що ми будемо в півфіналі грати, — cказав Ротань в етері «Суспільного».

Так, для наших футболістів гра через 2 дні на 3-й - катастрофа. То чого не випустити більш свіжих гравців, чого поставили Трубіна, адже є ще 2 воротарі, а захист-та це просто жах. Слава Богу, що хоч фінал не спортили...
Отже Ротань вважає, що справа лише у тому, що просидили 5 годин у конурі... Достатньо лише цього:
"Потрібно, мабуть, привітати Іспанію з перемогою. Іспанці дуже сильна команда, якраз коли у них є простір. На жаль, сьогодні ми цей простір їм давали."

Так було б гарно і правда. Все інше - відмазки...

А взагалі дуже непоганий результат, все одно молодці!