5 липня 2023 22:49

Олександр Алієв - про півфінал молодіжного Євро-2006: "Ви всі прекрасно знаєте, як Алієв та Мілевський можуть готуватися до матчів"

Колишній український півзахисник Олександр Алієв пригадав молодіжний чемпіонат Європи-2006, на якому Україна U-21 посіла друге місце.


- Як налаштовувалися та готувалися до півфіналу молодіжного Євро-2006 з Сербією та Чорногорією?

- Думаю, ви всі прекрасно знаєте, як Алієв та Мілевський можуть готуватися до матчів. Ми професійно підходили до кожного матчу. І зрозуміло, що після Данії (матчу третього туру групового етапу - прим.) були посиділки, це само собою. Це завжди було.


Але коли залишалося два дні до гри, все було зовсім інакше. Була повністю підготовка саме до півфіналу. Прекрасно пам’ятаю, як сказав Михайличенку та Литовченку (тренери молодіжної збірної - прим.): «Не переймайтесь, ми вийдемо в фінал».


Так і вийшло, нехай я тоді й не забив одинадцятиметровий у серії післяматчових пенальті. Значить, була правильна підготовка до матчу, - сказав Алієв.


На молодіжному Євро-2006 Україна виграла групу з Італією, Данією та Нідерландами, а потім у півфіналі по пенальті пройшла Сербію та Чорногорію. У фіналі команда Олексія Михайличенка розгромно програла Нідерландам (0:3).