3 липня 2023 16:46

Олександр РЯБОКОНЬ: "Були сподівання, що "Десна" повернеться до УПЛ, але взяли до уваги ситуацію – у Чернігові все зруйноване"

Колишній головний тренер «Десни» Олександр Рябоконь прокоментував рішення клубу поки не повертатися на професійний рівень.


«Були плани та сподівання, що з наступного сезону «Десна» повернеться до УПЛ. У нас відбувалися зустрічі з представниками клубу. Ще на початку березня мали сподівання, що знову гратимемо в УПЛ у новому сезоні. Однак потім взяли до уваги наявну ситуацію.


У Чернігові, на жаль, все зруйноване: стадіон, база, кафе, готель, де команда мешкала. І за цей час нічого не змінилося на краще, нічого не відбудували. Тільки вирви від бомб засипали на центральному полі – на цьому все. Тож вирішили взяти паузу ще на рік. Побачимо, як воно буде.


Я готовий повернутися до справи, якщо все буде гаразд, якщо будуть відповідні пропозиції. Сподівання були на повернення з «Десною»… 2022-й рік минув без футболу, але останнім часом у мене зростає бажання повернутися до футбольної сім'ї. Саме з «Десною» хочу повернутися до справи. Але наразі маю великі сумніви щодо майбутнього.


Останнім часом я перебуваю у Києві. Наш батальйон створювався насамперед для захисту столиці. Молоді хлопці майже всі на фронті. Ми іноді супроводжуємо деякі вантажі, проводимо нічне патрулювання. Роботи вистачає, проте минулого року я був більше зайнятий, ніж зараз.


Минулого року футбол майже не дивився. Лише якісь центральні та великі матчі. А тепер маю трохи більше часу. У мене були сподівання, що Десна повернеться, тому готував себе, переглядав поєдинки Прем'єр-ліги. На деяких київських матчах навіть перебував безпосередньо на стадіоні», – сказав Рябоконь.