29 червня 2023 16:50

Сон, Кім та інші корейські гравці стануть офіційно на рік молодшими у своїй країні

Південна Корея офіційно скасувала свій незвичний традиційний метод підрахунку віку громадян, через що Сон Хин Мін, Кім Мін Чже та інші корейські футболісти тепер вважатимуться на рік молодшими у своїй країні.


Відповідний закон був ухвалений у грудні новообраним президентом Південної Кореї Юн Сок Йолем з метою приведення системи у відповідність до решти світу. Указ набув чинності в середу, 28 червня, після чого кожен південнокорейський громадянин офіційно став молодшим на один або два роки.


Згідно з традиційною корейською віковою системою, до фактичного віку людини також додавався період вагітності. При народженні немовляти вважалося, що йому вже виповнився один рік.


Потім кожна людина ставала старшою на рік 1 січня – тобто немовлята, народжені в грудні, менш ніж за місяць вже вважалися дворічними.


Загальноприйнята міжнародна система підрахунку віку також діяла в Південній Кореї з 1960-х років, але використовувалася виключно для офіційних цілей – таких як медична або юридична документація. Тепер у країні діятиме виключно міжнародна система.

З цього тижня країна скасувала свою традиційну систему і тепер буде дотримуватись виключно міжнародної, щоб зменшити кількість суперечок і плутанини, які зазвичай виникали через розбіжності між двома системами.


Як зазначає ESPN, «Тоттенгему», за який грає Сон Хин Мін, не доведеться змінювати жодну реєстраційну інформацію щодо форварда, оскільки клуб просто зобов’язаний надати Прем’єр-лізі підтверджену дату народження, а не вік.