28 червня 2023 22:11

Олександр ШОВКОВСЬКИЙ: "Завдання перед "Динамо" завжди стоять найвищі"

Асистент головного тренера «Динамо» відповів на запитання представників ЗМІ під час відкритого тренування першої команди на базі у Віті-Литовській.


- Які головні очікування на цей сезон? Взяти реванш?


- Головне очікування – це щоб війна якомога швидше закінчилася нашою перемогою. Це головні очікування всіх українців і не тільки українців. А по-друге – головне зараз закласти хорошу базу для того щоб успішно виконувати завдання, поставлені перед командою. А завдання перед «Динамо» завжди стоять найвищі.


- Наскільки трансфер Ярмоленка важливий для команди та клубу? Його перехід додасть мотивації молодим хлопцям?


- Ми можемо говорити будь що – покаже тільки час. Але його досвід, його розуміння футболу, його індивідуальні та лідерські якості, безумовно, мають вплинути і додати нашій команді впевненості. Коли з тобою поруч тренуються люди, які вже чогось досягли, які є лідерами по життю, не тільки на футбольному полі, безумовно вони підтягують до себе нашу молодь. Я бачу тут тільки плюси.


- Ви вже спілкувалися з ним?


- Ще ні.


- А коли він приступить до тренувань?


- Він, як і всі інші наші гравці, які були в лавах національних збірних, приєднається до команди вже 3-го числа, а з 4-го почне займатися разом із командою. А хлопці, які представляють Україну на чемпіонаті Європи U21, приєднаються після закінчення їх виступу на турнірі та невеличкої перерви, яка в них обов’язково буде.


- Самба Діалло сьогодні тренувався окремо. У якому він стані?


- Він дуже складно добирався до України. Тільки сьогодні він приєднався до команди. Сьогодні у нього індивідуальна підготовка, тому що він вчора пізно ввечері приїхав до Києва. Завтра він пройде медобстеження разом із командою U19. І, я так думаю, саме разом із юнацькою командою він проведе перше тренування, тому що у нас на завтра в планах лише одне ранкове тренування.