28 червня 2023 17:52

Іспанські вболівальники: "Арбітр був на боці України і дуже намагався їй допомогти"

Фото - ua.depositphotos.com


Іспанці залишилися незадоволені роботою арбітрів на матчі з Україною і закликали місцеву федерацію футболу звернутися до УЄФА з питанням, чому організація вважає турнір молодіжних команд другосортним і не хоче використовувати VAR. Також іспанці впевнені, що їхня команда була сильнішою за Україну, але постраждала через погану реалізацію.


Prieto: Іспанія була сильніша, ми створили багато моментів і якимось дивом примудрилися їх не реалізувати. Потрібно було спокійно вигравати із різницею у 2-3 голи. Натомість ми створили собі проблеми на рівному місці і ледь не програли. Думаю, що тренер зробить правильні кадрові рішення після такого неоднозначного матчу.


Santi: Зараз модно говорити "Ми з Україною". Думаю, що після дивного рішення арбітра ця фраза набуває нового значення. Арбітри цього матчу точно сьогодні були з Україною та намагалися її підтримувати так, як вони це вміють робити.


Corredoire: Якби не скасований гол, все складалося б інакше. Думаю, що Іспанія виграла б 4:1 чи 3:1. Але точно не намагалася б на останніх хвилинах відчайдушно зрівняти рахунок.


Biancone: УЄФА заощаджує гроші. Отримуючи мільярдні прибутки від футболу, Чеферін та його друзі не можуть забезпечити відеоповтори на матчах молодіжного чемпіонату Європи. Це ж один із найважливіших турнірів Європи, а ви вдаєте, що він не має жодного значення. Хіба приїдете медалі повісити на шиї гравцям після фінального матчу.


Perico: Ганьба УЄФА та тим, хто запрошував цих арбітрів. Мені здається, що європейські рефері забули, що можна нормально працювати без відеоповторів. Тому коли немає VAR, вони постійно помиляються. І іноді це дуже грубі помилки, які можуть вплинути на результат матчу.


Cardenas: Обидва тренери випустили запасних гравців на поле Так, обидві команди вже вийшли до чвертьфіналу, але перше місце також важливо зайняти, щоб не грати з Францією у плей-оф. І щоб потім мати найкращі шанси на вихід на Олімпіаду. Іспанія контролювала ситуацію, а чому Україна так легко віддала перше місце – це для мене загадка.

Bamby: Українські захисники так часто помилялися, що Іспанія мала забивати 4-5 голів та вигравати розгромно. Ми не реалізували такі моменти, що гравцям має бути соромно після такого. Можна лаятися на арбітрів, але не забудьте подивитися в дзеркало і запитати, чому ви не можете обіграти воротаря в простій ситуації.


Ferri: Якщо арбітр вже на 20-й хвилині так відверто показує, що судитиме на користь однієї команди, то це буде сильним психологічним ударом для будь-якого футболіста, що вже говорити про молодих хлопців. Після такого Іспанії потрібно було отямитися. Нічия – це не найкращий результат, але головне, що ми

залишились на першому місці у групі.


Avilla: На жаль, на цьому чемпіонаті Європи дуже багато дивних помилок. Італія та Бельгія вже постраждали, настав час Іспанії. Але УЄФА каже, що VAR на груповому етапі немає сенсу використати. Дуже дивні заяви.


Bolanos: Незадоволений грою команди. Запасні футболісти зіграли погано, вони показали, що не варті виходити зі стартових хвилин. Україна – це не той суперник, який мав створювати нам великі проблеми, особливо другим складом.


Teodoro: Коли я побачив, що арбітр відмінив гол, то подавився пивом від сміху. Це ж треба було таке вигадати! Тому на груповому етапі і не було VAR, щоб арбітри могли допомагати тим командам, які потрібні УЄФА у чвертьфіналі. Як там кажуть у фільмах після вбивства? Просто бізнес, нічого особистого.


Jarquin: Тепер усі згадали, що було до того, як почали використовувати VAR. Можна було вигнати з турніру будь-яку команду за допомогою арбітрів. Таких помилок, як у матчі Іспанія – Україна було дуже багато раніше. Я сподівався, що вже не побачу такого, але УЄФА не поспішає вводити VAR на всі турніри. Навіть там, де це можна легко зробити.


Albens: Справа не в тому, що суддя поганий. Просто головний рефері та лайнсмен перебували у незручній позиції, тому ухвалили таке дивне рішення. Не вірю, що арбітр міг спеціально не зарахувати гол, аби допомогти Україні. Це був би перебір навіть для УЄФА.

Valdivia: Просто не дозволяйте цьому арбітру більше працювати поза його країною. Мені взагалі здалося, що він на той момент уже відвернувся від м'яча, бо був упевнений, що українці розпочнуть атаку. Це схоже на дуже низьку кваліфікацію арбітра. Не знаю, що він робить на такому серйозному турнірі.


Olympus: Якщо Україна зможе дійти до фіналу, цього арбітра обов'язково призначать працювати в цьому матчі. Усі чудово розуміють чому. Хоча я цього рефері навіть матчі аматорських клубів не допустив би обслуговувати.


Berrio: Всі вдають, що нічого страшного не сталося. Я так розумію, що наша федерація футболу не хоче зараз скандалити, бо ми зіграли внічию та залишились на першому місці. Але якщо після таких помилок арбітрів не лаятимуть УЄФА, то там думатимуть, що все гаразд і нічого не зміниться на краще.


Velas: Україна має сильну команду, хороших гравців, цікавого тренера. Україна та Грузія – дві команди, які приємно здивували на Євро-2023. Тому я вважаю, що арбітр лише зіпсував репутацію українцям своєю дивною допомогою. Україна – сильний суперник і я радий, що ми зіграли з ними у третьому турі, коли вже було ясно.


Palomino: Наш тренерський штаб має роздрукувати величезну фотографію цього моменту та надіслати її арбітрам. Нехай повісить її замість дзеркала і дивиться щоранку. Я розумію, що рефері може припускатися помилок, але не такі ж грубих!


Amaya: Вітаю Іспанію, ви виконали завдання-мінімум. Мені є що сказати арбітру. Вважаю, що він боягуз, бо побоявся зарахувати чистий гол у ворота України. Але, у будь-якому випадку, наша команда мала сама грати краще і забивати більше. І ми не мали дозволяти Україні так часто турбувати воротаря.


Hojuela: Арбітр був на боці України і дуже намагався їй допомогти. Воротар втрачає м'яч із рук, і ніхто його не торкається. Як можна було у такій ситуації побачити фол? Усі знають, що Литва сильно підтримує Україну. Але давайте у спорті гратимемо чесно, без такої явної допомоги. На щастя, у чвертьфіналі буде VAR, тому що суддівські помилки трапляються постійно на цьому чемпіонаті Європи.


Mori: На жаль, цілком можливо, що арбітри потім просто будуть навмисне "топити" тих, хто надто сильно виступає проти УЄФА. На жаль, ця мафіозна структура надто сильно все контролює у футболі. Це неправильно, але зараз нам краще промовчати, а висловитись вже після закінчення турніру. І подати офіційну скаргу до УЄФА на цю бригаду арбітрів.