26 червня 2023 09:39

"Мене ніхто не кликав". Скрипник розповів, що не отримував запрошення у збірну від УАФ на матч з Англією

Головний тренер Ворскли Віктор Скрипник поділився планами на передсезонну підготовку, наступний сезон, а також розповів, чи пропонували йому навесні очолити збірну України.


Керманич полтавської Ворскли Віктор Скрипник у ексклюзивному інтерв’ю «Українському футболу» розповів про плани команди на передсезонні збори.

За словами тренера, підготовка розпочнеться 26 червня у Полтаві, а протягом чотирьох днів клуб буде визначатися зі складом команди. Окремо спеціаліст зупинився на місці проведення збору:

«Місце проведення закордонного збору будемо планувати виходячи із того, із ким доведеться грати у кваліфікації до Ліги конференцій. Хочеться бути ближче до тієї локації, де будемо грати. Вибір спаринг-партнерів також залежить від місця збору».

Також Скрипник розповів, де Ворскла гратиме домашні матчі у єврокубках. Зазначимо, що єврокубковий суперник Ворскли визначиться 20 липня в матчі між ДАК зі Словаччини та Ділою з Грузії:

«Думаю, це буде Польща або Угорщина. Хочеться, аби це було недалеко від України».

За словами спеціаліста, повторити п’яте місце сезону 2022/2023 буде складно:

«З командою хочу, як мінімум, зайняти місце не нижче, аніж минулого сезону. Хоча це буде дуже важко зробити. Про ті команди, що вище нас, зайвий раз говорити не потрібно. Є інші колективи хорошого рівня. Кривбас розвивається, Олександрія зла, Колос також, мені здається, хоче займати високі місця».


Особливу увагу Скрипник приділив житомирському Поліссю, яке готується до дебюту в УПЛ:

«Зараз Полісся зайшло. Там багато футболістів із досвідом виступів в УПЛ, до того ж вони підсилюються якісними виконавцями. Чемпіонат буде конкурентним, необхідно боротися».

Також тренер розповів, чи справдилися в нього очікування від переходу до Ворскли:

«Будь-який тренер, президент, менеджер, простий вболівальник кожної команди у світі хоче, щоб було все ще краще, аніж є. Проте також є обставини, які впливають на можливість поліпшення. В Україні йде війна. Ми всі повинні це враховувати. Головне перемогти у війні, а потім буде всім легше та краще».

Два роки тому Скрипник розповідав, що до нього зверталися з пропозицією очолити збірну України. На питання щодо запрошення виконуючим обов’язків на гру з Англією, що проходила 26 березня в Лондоні та закінчилася з рахунком 0:2, спеціаліст відповів красномовно.

Нагадаємо, в тому матчі зі збірною працював Руслан Ротань.

«Ні, мене ніхто не кликав та не пропонував».

Скрипник працює з Ворсклою з літа 2022 року.


До цього з 2019 року був керманичем луганської Зорі.


Також був тренером у Латвії та Німеччині.