25 червня 2023 18:14

Хавбек "Шахтаря" може перейти до колишнього клубу Луческу: турецький гранд хоче викупити гравця

Бразильський півзахисник донецького Шахтаря Майкон, який виступає на правах оренди за Корінтіанс, може перейти в стамбульський Галатасарай у літнє трансферне вікно.


Майкон входить у сферу інтересів турецького Галатасараю. Бразильський хавбек, який належить Шахтарю, виступає за Корінтіанс на правах оренди з квітня минулого року.

Орендна угода, яка дійсна до грудня, містить пункт про дострокове розірвання у тому випадку, якщо донецький клуб отримає пропозицію щодо продажу футболіста.

Корінтіанс поки що не отримував попереджень про дострокове розірвання орендного контракту від Шахтаря та Майкона. Очікується, що Галатасарай зробить донецькому клубу офіційну пропозицію щодо трансферу найближчими днями. Про це повідомив бразильський сайт Globo.


25-річний Майкон перейшов до Шахтаря з Корінтіанса у липні 2018 року за 6,6 мільйона євро.

Хавбек провів у складі донецької команди 98 матчів, забив вісім голів та зробив дев'ять результативних передач. Бразилець двічі ставав чемпіоном України (2019, 2020) та виграв один національний Кубок (2019).

Контракт Майкона з гірниками дійсний до кінця 2025 року. Авторитетний портал Transfermarkt оцінює гравця у шість мільйонів євро.

Цього сезону футболіст зіграв за Корінтіанс 25 матчів, але не відзначився результативними діями.

Головний тренер київського Динамо Мірча Луческу очолював Галатасарай з 2000 по 2002 рік і привів стамбульську команду до чемпіонського титулу (2002).