24 червня 2023 13:34

Блогер: "Дячук - елітна зброя на усіх видах стандартів. Якщо раніше був один Попов, то тепер Попових стало двоє"

Блогер Михайло Смоловий поділився у своєму Телеграмі аналізом стандартів команд УПЛ:


Як грали команди #УПЛ
Очікувана загроза (xThreat або хТ) зі стандартів

Фактор вдачі (рандому) часто недооцінюється. З’явився привід згадати про це в контексті загальної очікуваної створеної загрози зі стандартів:
⁃ лідером сезону став...Кривбас (15.98 хТ), що розігрував стандарти найшгостріше, але забив лише 6 (!) разів, випереджаючи тільки Львів та 25-х (по 5)
⁃ Зоря, як бачимо створила зі стандартів найменше в Лізі (8.09 хТ), але забила аж 15 голів, поступаючись лише дніпрянам (21) та Шахтарю (18)

Що означають простою мовою такі різниці:
⁃ Кривбас недобрав очок, яких в підсумку не вистачило зачепитися за Європу
⁃ Зоря, попри статус улюбленців зі своєю видовищністю, перебрала очок, що ледь не вивели до кваліфікації ЛЧ

Хтось скаже: «Прутня! Ми ж бачимо!»
Можливо, але аутсайдери за забитими голами зі стандартів (Львів та 1925-ті), аутсайдери і за створеною загрозою.

Дуже схожий на приклад Кривбасу і в Колосу: сумарно створено загрози на 15.51 хТ, а забито лише 7 голів.

Коли робив прогноз на друге коло, то очікував, що в зимовій паузі Динамо зверне увагу на стандарти.
В діда восени купу разів підгорало: кияни нічого не могли витиснути з десятків кутових, які подавали протягом багатьох ігор.
Але за зиму НІЧОГО не змінилося! НІЧОГО! Додався Дячук - елітна зброя навіть для УПЛ на усіх видах стандартів (неймовірно потужний). І якщо раніше був один Попов, то тепер Попових стало двоє! Проте пішов Циганков, а з ним і останній футболіст, який міг виконати подачу. Андрієвський наче теж може, але стабільно він грати почав вже в другій половині другого кола.

Динамо - лідер чемпіонату за сумарною кількістю кутових. Навіть в дніпрян менше. Але за гостротою, зокрема, і кутових, кияни ближче до донних команд (які вилетіли, або були в кроці від цього), ніж до тих, хто готує та за щось боровся...

Якщо цього літа в Динамо звернуть увагу на стандарти, то здобудуть додаткові 6-9 очок в сезоні 2023/2024. А це вже боротьба за щось суттєве в УПЛ і без якісного підсилення, виключно на внутрішніх резервах.