22 червня 2023 10:44

"Людського спілкування з Луческу не було". Екс-нападник "Шахтаря" зізнався, як клуб зірвав його перехід до "Дніпра"

Нападник Дмитро Білоног, який є вихованцем Шахтаря, розповів про те, як донецький клуб перешкоджав його трансферу до Дніпра у 2015 році.


Дмитро Білоног виховувався в академії Шахтаря, але так і не провів жодного матчу за основну команду донецького клубу.

Контракт хавбека з «гірниками» було розраховано до 2015 року. За рік до закінчення терміну угоди футболіст опинився перед вибором – продовжувати його чи йти з клубу.

Білоног розповів про ухвалене рішення та пояснив його.

«У мене залишався рік до завершення контракту із Шахтарем, і мені почали пропонувати нову угоду. Генеральний директор клубу Сергій Палкін у різних в інтерв'ю говорив, що всім вихованцям давали шанс. Насправді, особливих шансів ні в кого не було. Особливо у передній лінії», – сказав Дмитро.

Білоног також розповів, як у клубі відреагували на його рішення не продовжувати контракт.

«Відразу вирішив, що підписувати новий контракт не буду, але прямо не став говорити. Я не перший, я не останній, хто бігав по колу. До мене постійно підходили: Ну що ти? Ну, що ти вирішив?». Я відповів: «Поки думаю».

Після зимової відпустки вже поставили питання жорстко. Тоді я сказав, що залишатись не збираюся. Мене відправили бігати по колу. Це тривало з лютого до травня», – зазначив Дмитро.

Футболіст розповів про відсутність комунікації між українськими гравцями Шахтаря та Мірчею Луческу, який очолював команду з 2004-го до 2016 року.

«У нього ні з ким не було особливого спілкування. Він взагалі до себе не підпускав українців. Усі про це знають. Мені, можливо, хтось не повірить, бо я не був гравцем першої команди.

Але є 500 інтерв'ю українських футболістів, які там були. Ті ж Артем Федецький, Вася Кобін… Якогось людського спілкування не було», – заявив Білоног.


Дмитро міг перейти до Дніпра після закінчення контракту із Шахтарем, але трансфер зірвався.

«Я мав одразу після Шахтаря опинитися у Дніпрі, який тоді лише відіграв фінал Ліги Європи. Тренувався вже з першою командою і мав підписувати контракт.

Однак керівництво Шахтаря сильно вплинуло на те, щоб цього не сталося. Наскільки я знаю, було якесь спілкування між менеджерами клубів та Дніпром не пішов на те, щоб підписати мене», – сказав Білоног в інтерв'ю сайту «Український футбол».


Фото - ФК «Динамо» Мінськ