22 червня 2023 09:38

В'ячеслав ГРОЗНИЙ: "Звільнення Йовичевича – не рішення Ахметова. Йому нашептали"

Український тренер В’ячеслав Грозний вважає, що звільнення головного тренера «Шахтаря» Ігора Йовічевича ініціював не президент клубу Рінат Ахметов.


«Найголовніше питання, на яке я навіть сам для себе не знайшов відповіді за підсумками сезону 2022/2023, - навіщо «Шахтар» вирішив звільнити Йовічевича? Якесь дуже дивне рішення.

Відповідь на нього знають лише люди зі структури «Шахтаря», але публічно вони нічого не скажуть. По-людськи, з Йовічевичем негарно вчинили. Він хоч і хорват, але патріот України. Він українську мову знає краще, ніж деякі українці. В нього великий досвід роботи в нашому футболі – за плечима робота в «Карпатах» і «Дніпрі-1».

Зважаючи на ту ситуацію, яка була в «Шахтарі» на початку сезону та й протягом нього, Йовічевич витиснув максимум. Він здобув чемпіонство. «Шахтар» дуже пристойно зіграв у Лізі чемпіонів, особливо з огляду на те, які були суперники – «Реал», «Лейпциг», «Селтік». Так, потім був розгром від «Феєноорду», але.

Впевнений, що рішення звільнити Йовічевича було не рішенням Ріната Ахметова. Йому наговорили, нашептали збоку. Якусь інформацію подали не зовсім коректно. Можливо, агенти, яким не подобалися рішення хорвата стосовно їхніх клієнтів-футболістів. Хто зна, але я чомусь упевнений, що у справі звільнення Йовічевича не все так просто», - сказав Грозний.