21 червня 2023 21:23

Данило СІКАН: "До матчу у нас навіть не було інформації про збірну Хорватії"

Форвард молодіжної збірної України Данило Сікан прокоментував перемогу над Хорватією (2:0) в стартовому матчі групового етапу Євро-2023.


- Ви забивали в плей-оф, вивели Україну на Євро. Забили й сьогодні. Це додає впевненості?

- Звичайно. Кожен гол, кожен гольовий момент дає впевненість команді та мені. Для нас саме головне - це результат. І ми його сьогодні здобули.

До матчу у нас навіть не було інформації про збірну Хорватії, бо у неї з’явився новий тренер, з яким вони не зіграли жодного матчу. Вони навіть не приїхали на передматчеве тренування. Нам було складно щось дізнатися про суперника: як вони будуть грати, який буде склад.

Тому ми більше розбирали гравців індивідуально, дивилися відео з клубів.

- Відчуваєте додатковий тиск, тому що через травму Ваната ви - єдиний форвард команди?

- Тиск відповідальності завжди буде, бо коли ти виходиш в старті, то береш її на себе за цю позицію. Ти - частина команди, на полі ти повинен викладатися на 100%. Це стосується кожного, навіть якщо ти поза заявкою.

Ми всі розуміємо, що саме головне - це перемога для України, для ЗСУ, бо в нашій країні йде війна. Ми хочемо допомогти нашій країні емоціями, зробити легше нашим бійцям, подарувати їм емоції та подякувати їм після гри, що вони нас обороняють, - сказав Сікан.