20 червня 2023 19:43

Руслан РОТАНЬ: "Мудрик і Ванат мають проблеми зі здоров'ям, вони зараз під питанням"

Головний тренер молодіжної збірної України Руслан Ротань на передматчевій прес-конференції розповів про підготовку до стартової гри Євро-2023 U-21 проти Хорватії.


"Який настрій у команді та очікування від гри? Перш за все, це такі відчуття, коли є хвилювання, радість, адже від таких форумів потрібно отримувати задоволення. Буде хвилювання у всіх команд, але Україна пройшла великий шлях, щоб потрапити на цей турнір. Хочемо показати, що ми дійсно є командою, яка боротиметься за перемогу. Віддамо усі сили.


У якому фізичному стані футболісти, які приїхали з національної збірної? Їм не потрібно підлаштовуватися, адже ці гравці з нами були давно і чудово розуміють наші вимоги. Вони зараз "вичавлені" після трьох матчів, а ще двоє гравці приїхали травмованими. Це проблема. Але у нас є колектив, тому сподіваюся, що ми достойно їх завтра замінимо.


Стан Михайла Мудрика? Так, є певні проблеми з його здоров'ям. Є перенавантаження. Наші лікарі та фізіотерапевти зараз працюють, щоб поставити його на ноги. Дай бог, щоб у наступних матчах він з'явився на полі.


Є певні проблеми у Владислава Ваната, теж пов'язані з перенавантаженням. Ці два гравці зараз під питанням. І важка травма у Миколи Михайленка, який, на жаль, нам не помічник на цьому турнірі. Завтрашній матч буде важливим і з цієї точки зору, щоб його підтримати. Михайленко – важливий футболіст для нашої команди. Хто його замінить? Буде ротація, деякі хлопці можуть закривати кілька позицій. Ми викликали Салюка, бо нам був потрібен ще один гравець у лінію захисту. У команді є футболісти, які можуть перейти на позицію Михайленка.


Чи отримає гарантоване місце у старті проти Хорватії Анатолій Трубін, який зіграв три матчі за національну збірну України? Ще буде розмова. Потрібно, скажемо так, поговорити. Якщо є мотивація і відновлення пройде успішно, то в нього є шанси зіграти.


Що ми знаємо про молодіжну збірну Хорватії? Ми не переживаємо, що ця команда нас здивує після зміни тренера. Ми теж готувалися і виходили з того, як цей тренер працював зі збірною Ірану. Все одно Хорватія, хто б не був її головним тренером – це команда з сильними гравцями. Нас чекає важкий матч. Потрібно бути готовими ментально, бути спокійними. Думаю, Україна до цього готова. Завтрашній матч усе покаже.


Родичі деяких футболістів служать у лавах ЗСУ. Чи складно готувати команду в таких умовах? Дійсно, для України зараз важкі часи, війна триває. Брати, батьки деяких футболістів зараз на війні. Ми граємо, перш за все, для наших воїнів. Хочемо додати їм позитиву. Віддамо усі сили для цього.


Чи спілкувався я з Ігорем Йовічевічем чи Даріо Срною, чого можна очікувати від Хорватії? Мабуть, можна було запитати, але не впевнений, що вони б сказали все так, як воно є. Не думаю, що це було б правильно, таке питати. Хорватія – це їхня рідна країна, тому їхнє серце трохи буде на іншому боці. Думаю, такі запитання непотрібні. Хіба що з гумором", – розповів Ротань.


Матч Україна U-21 – Хорватія U-21 буде зіграний у середу, 21 червня, у Бухаресті. Стартовий свисток пролунає о 19:00 за київським часом. Також у групі B зіграють молодіжні збірні Румунії та Іспанії.