20 червня 2023 11:16
1

Блогер: "Буяльський допоміг конвертувати адекватну для рівня наших гравців пасову гру у тиск на штрафний майданчик"

Блогер Михайло Смоловий у своєму Телеграмі поділився аналізом гри півзахисника "Динамо" та збірної України Віталія Буяльського:


Україна 1:0 Мальта
Буяльський: до та після

Ну, ви ж розумієте, що почати ґрунтовну розмову з чогось іншого я не міг.
До Реброва поки не може бути якихось питань ігрових: вони повинні виникати до клубних тренерів в першу чергу. Але вже збираються комунікаційні протиріччя. Проте мова зараз не про погане, а про хороше. Я би навіть сказав: про прекрасне.

Ребров та його штаб змогли діагностувати проблему по ходу матчу. Діагностувати і успішно вирішити. Тобто в режимі реального часу штаб дійсно працює, а тому хоча б в цьому будь-які порівняння з Пєтраковим, що потекли інтернетом, недоречні зовсім.

В ТаТоТаке говорив про квотербеків та ресиверів. Мабуть, багато хто не викупить або не викупив вже порівняння. Тому намалював тему тиску на штрафний майданчик в першу годину гри та останні 30 хвилин.

Суть мого месседжу:
⁃ збірна була банально переобтяжена гравцями для конструювання атак
⁃ дуже не вистачало додаткового футболіста, який органічно почуває себе між лініями та на обмеженому просторі у фазі загострення, Буяльський і став тим гравцем, що доповнив паззл останнім фрагментом

На пальцях:
⁃ в першу годину гри збірна володіла м’ячем 63.11% ігрового часу, виконуючи 5.42 передачі за середнє тримання, але мала лише 2 (!) глибокі передачі до 20 метрового радіусу від воріт суперника (11 дотиків в периметрі штрафного)
⁃ після виходу Буяльського володіння зросло до 69.96%, кількість передач за середнє тримання до 5.81, але найголовніше, що кількість глибоких передач зросла з 2 до 9

І 4 з 9 глибоких передач в останні 30 хвилин віддав...Буяльський, ставши лідером за цим показником.
Зросла і кількість дотиків до м’яча в штрафному з 11 за годину до 15 за 30 хвилин. Лідера вгадаєте? Так! Буяльський (4 дотики) в цей період.

Тож Віталій дійсно був бракуючим елементом. Ні, не так - бракуючий елемент, то Матвієнко. Буяльський - елемент, якого грі бракувало! Саме Буяльський допоміг конвертувати адекватну для рівня наших гравців пасову гру у тиск на штрафний майданчик!

Але і це ще не все!
За ці останні півгодини Буяльський здійснив стільки ж повернень м’яча, що й...Степаненко (4).
І вишенька: Віталій виграв найбільшу кількість єдиноборств в цей час на полі серед гравців обох команд (5).
Для порівняння Довбик, який вийшов одночасно, програв 6 з 8.

Висновок 1. ІМС дуже погано шарить у грі, якщо хейтить Буяльського за те, що команда у матчах з Шахтарем чи в єврокубках не здатна створити Віталію «комфортні умови праці». Але при цьому зливає купу грошей в унітаз на ЗП Кабаєва...
Висновок 2. Give him his damn respect!


Буяльский дійсно круто увійшов в гру, як і Миколенко, но це також заслуга тренерського штабу, вимотати суперника і випустити свіжих, різких футболістів.