17 червня 2023 19:42

ЗМІ: Коломойський продав свою половину частки Криворізького залізорудного комбінату росіянину Воєводіну, інші 50% належать Ахметову

Фото - ua.depositphotos.com


Український бізнесмен та неофіційний власник «Дніпра-1» Ігор Коломойський продав свої 50% частки в статутному капіталі Криворізького залізорудного комбінату росіянину Михайлу Воєводіну, про це йдеться у розслідуванні «БізнесЦензор».


Інші 50% досі належать президенту «Шахтаря» Рінату Ахметову.

Воєводін та його колишня дружина, громадянка Франції та РФ Наталія Селіванова, володіють 50% кіпрської компанії Newsteel Holdings Ltd, яка натомість є власницею Kadis Holdings Ltd.

А вже Kadis Holdings Ltd володіє 50% кіпрською Starmill Ltd, якій належить 99,89% Криворізького залізорудного комбінату.

Воєводін – бенефіціар групи VS Energy, якій в Україні належать 5 обленерго.

12 травня Президент України Володимир Зеленський підписав указ про введення санкцій проти номінальних власників групи VS Energy.

Минулого року Печерський районний суд Києва частково задовольнив клопотання Офісу генпрокурора та наклав арешт із забороною відчуження на готелі групи VS Energy. Тоді стало відомо, що групу разом з Воєводіним контролюють президент московського футбольного армійського клубу ЦСКА Євгеній Гінер та Олександр Бабаков. Вони включені до списку осіб, до яких застосовані персональні санкції, відповідно до рішень РНБОУ.