13 червня 2023 22:33

"Палкін зробив усе, щоб пішов Луческу": джерело повідомило про конфлікт у керівництві "Шахтаря" – всі деталі

Відомий журналіст Ігор Циганик висловив свою думку про можливий прихід до Шахтаря на посаду головного тренера Патріка ван Леувена замість Ігора Йовічевича.


Ігор Циганик вважає, що причиною можливої заміни головного тренера Шахтаря Ігора Йовічевича на Патріка Ван Леувена може бути протистояння між гендиректором клубу Сергієм Палкіним та спортивним директором Даріо Срною за заступництво Ріната Ахметова.


«Щодо ван Леувена. У будь-якому клубі є конкуренція, хто ближчий до президента. Ця боротьба у Шахтарі триває довго. Є гендиректор, є директор з футболу (спортивний директор – прим. FanDay.net). Хто буде ближче до тіла і зароблятиме на трансферах та інших моментах – це і є частина роботи».

За інформацією Циганика, між функціонерами Шахтаря є ворожнеча.


«Щоб мені не говорили, але в клубі існує цей конфлікт, проблема у відносинах між Палкіним та Срною».


Журналіст заявив, що саме Палкін став причиною виходу з клубу у 2016 році тодішнього наставника «гірників» Мірчі Луческу, який працював у команді 12 років.


«У свій час Палкін зробив усе, щоб пішов Луческу. І коли Луческу за рік приїхав і сказав, що готовий повернутися, ніхто з ним навіть не зустрівся. Також Палкін ревнував, що Срна-футболіст має прямий доступ до президента».


Також Циганик нагадав, що легенда Шахтаря Срна також безславно покинув клуб у 2018 році після 15 років ігрової кар'єри у ньому.


Ми пам'ятаємо, як пішов Срна, йому навіть не дали зіграти прощальний матч. Але потім сталося повернення. Палкін привів Фонсеку, Каштру, португальського селекціонера Боту. Вони купили футболістів на 100 мільйонів».


Журналіст вважає, що довіра президента Шахтаря Ахметова до Палкіна знизилася після невдалого запрошення до клубу на посаду головного тренера Луїша Каштру (2019 – 2021 рр.).


«Каштру провалився. Я не думаю, що Срна сильно вболівав, коли Каштру провалював сезон. Після того ближчим до президента став Срна, який привів Де Дзербі, потім переманив Йовичевича з Дніпра-1».


За версією Циганика, Ван Леувен є креатурою Палкіна, адже той добре відомий йому ще з часів роботи головної академії клубу з 2006 по 2013 роки.


«Зараз у мене таке враження, що все змінюється. Знову на передній план вийде Палкін. Ван Леувен був його підопічним. Він хоче контролювати всі процеси, з Патріком у нього тепліші відносини», – сказав журналіст у програмі Циганик Live.


Нагадаємо, що контракт Ігора Йовічевіча з Шахтарем дійсний до 30 червня 2024 року, і Шахтар поки не оголошував офіційно про його відставку.

Контракт Ван Леувена із Зорею, яку він прийняв на початку минулого сезону, розрахований до кінця кампанії 2024/25.