13 червня 2023 23:02
3

Тіньовий лідер "Динамо": хто замінить Циганкова?

Після відходу безперечного лідера атаки "Динамо" в особі Віктора Циганкова до лав "Жирони" постало питання про те, хто буде якщо не повноцінним, то хоча б його найближчим кандидатом на заміну.


При погляді на нинішній склад киян варіантів було не так багато. Точніше, один. Це Віталій Буяльський. На його боці головні та незаперечні козирі – досвід та максимальна інтегрованість у стиль гри команди.

Хоча ще кілька сезонів тому Віталія хейтіли всі, кому не ліньки. Називали "людиною-невидимкою", зайвим гравцем на полі тощо. Буяльський своєю результативною грою раз за разом доводив зворотне, неодноразово забиваючи переможні м'ячі. Що характерно – за різних тренерів.


Так, він не має захмарної техніки або видатного удару, але це та людина, яка, будучи непомітною на полі більшу частину часу, здатна дивувати тоді, коли від неї цього практично ніхто не чекає.


Тим більше, що Буяльський один із небагатьох перевірених бійців, які залишилися в "Динамо", з великим багажем досвіду за плечима. Крім нього до старожилів команди можна віднести лише Сидорчука та Гармаша.


Але вони мають свої функції. Сергій – капітан команди та головний авторитет у роздягальні. Денис - головний гуморист і часом досі корисний джокер. Відтак вакантна після Циганкова ніша лідера атак з логіки мала перейти до Буяльського.


Віталій у нинішньому становищі "Динамо" – абсолютний топ. Інша річ у тому, що йому потрібен партнер попереду, з яким буде налагоджено порозуміння. Як це було із Циганковим.


На роль найближчого помічника Буяльського у цьому претендує Ванат. Незважаючи на молодість, Владислав демонструє завидну впевненість у своїх силах і юнацький запал. І що найголовніше – він почав регулярно забивати.

Після невдалого сезону 2022/23 ця зв'язка, до якої приєднається Шапаренко, який відновився після важкої травми, має всі шанси стати ключовою для "Динамо" у новій кампанії киян і робити головну погоду попереду.


При цьому слід розуміти, що Буяльський ніколи не грав роль першої скрипки "Динамо". І якщо хтось очікував, що з відходом Циганкова він вийде на перший план, то цього прогнозовано не сталося.


Але й рівень Буяльського нікуди не зник і не опустився. Він так само може завершити епізод і так само чудово грає в підіграші. Віталія можна назвати тіньовим лідером команди. Його робота на полі не завжди видно, хоча менш важливою від цього не стає.


Можна припустити, що умовним "новим Циганковим" для "Динамо" стане Ванат. Принаймні всі передумови для цього є. Буяльський напевно продовжить з максимальною користю допомагати нести рояль, але не грати на ньому.

Ванат нап..а вот Перес может им стать...Буяльский единственный мозг у команды остался..Витя ещё был но он уже в испании...да Буяльскому нужен игрок с которым они будут взаимодействовать как с Витей Ц..может и вправду если Ярмола придёт... тогда..всё получится
Царенко і Ярмоленко
Футболісти, які не проходять в головний склад збірної України, апріорі не можуть бути і лідерами Динамо. Хіба ми вже опустились аж так низько.