9 червня 2023 13:45

Валерій БОНДАР: "Познайомилися з Ребровим та вивчаємо його стиль гри"

Центральний захисник збірної України та «Шахтаря» Валерій Бондар відповів на питання пресслужби УАФ напередодні товариського матчу зі збірною Німеччини.


- Валерію, вийшла довга дорога (до Німеччини - прим.). Ми підрахували - 23 години. Скажи відверто, як почуваєш себе?


- Добре почуваємось. Так, важка була дорога, але ми вже звикли до таких переїздів, тому що коли була Ліга чемпіонів, у багатьох хлопців були такі переїзди. Звісно, трішки важко, але поспимо сьогодні і завтра все буде добре.


- Сьогодні Сергій Ребров вперше звернувся до команди з особливими словами. Які відчуття та враження?


- Є велике натхнення, великі амбіції та бажання грати. Сьогодні ми познайомилися з новим тренером - це легенда українського футболу та київського «Динамо».


Звісно, всі уважно слухали його та робили у себе в голові вправи, які пов’язані з тактичними моментами. Трохи познайомились, вивчаємо його стиль гри.

- В Україні у нас постійно тривоги, і такі важкі для нас речі відбуваються на Херсонщині… Знову збір - і ситуація кожного разу ще гірше. Техногенна катастрофа. Як ви це все переносите в собі?


- Звісно, коли ти виїжджаєш з країни, але там залишається твоя родина - батьки, дружина, сім’я… Кожен українець, який зараз знаходиться в Україні, перебуває в небезпеці. Кожен день ми дуже хвилюємось за нашу країну.

Те, що роблять ці дуже погані люди… дуже-дуже боляче сприймається. Та катастрофа, яку вони зробили кілька днів тому - це не можна навіть описати словами, тому що скільки людей загинуло, дуже багато тварин, дуже важко про це говорити. Сильно це сприймаєш до себе.


Ми віримо в ЗСУ. Ми граємо і живемо завдяки їм, тому що вони захищають нас і ми можемо робити свою роботу. Кожен день ми будемо дякувати за те, що можемо жити і робити свою справу. Хочу побажати їм сил, удачі та всього, що тільки можна, щоб вигнати цих покидьків з нашої країни, - сказав Бондар.

У понеділок, 12 червня, національна команда проведе спаринг з Німеччиною. Початок матчу - о 19.00.