8 червня 2023 00:04

"Вест Хем" здолав у фіналі "Фіорентину" та виграв Лігу конференцій

Фото - ua.depositphotos.com


У середу, 7 червня, відбувся фінал Ліги конференцій сезону 2022/23, у якому Вест Хем переграв Фіорентину з рахунком 2:1. Результат гри було вирішено у другому таймі.

Вест Хем обіграв Фіорентину, кольори якої захищає бразильський екс-захисник Шахтаря Додо, у фіналі Ліги конференцій і став другим володарем цього трофею в історії.

На 13-й хвилині поєдинку хавбек Вест Хема Деклан Райс був близьким, щоб відкрити рахунок у матчі, проте після його удару снаряд пролетів поряд зі штангою.

На 26-й хвилині Фіорентіна відповіла своїм моментом. Після подачі з кутового Крістіаном Бірагі по воротах суперника пробив Нікола Міленковіч - м'яч пройшов над ворітьми.

На 45+5-й хвилині Фіорентіні вдалося забити у ворота Вест Хема силами Луки Йовіча. На жаль, для італійців, після перегляду ВАР гол не був зарахований через офсайд.

У другому таймі команди почали забивати.

Рахунок було відкрито на 62-й хвилині. За гру рукою у своїй штрафній площі Бірагі було призначено пенальті у ворота Фіорентини, який успішно реалізував Саїд Бенрахма.


Вже за п'ять хвилин Фіорентина змогла відповісти своїм взяттям воріт. З передачі Ніколаса Гонсалеса гол забив Джакомо Бонавентура.

На 90-й хвилині гри Вест Хем провів швидку атаку, яку вдало завершив Джаррод Боуен. На ударну позицію його вивів Лукас Пакета. Цей м'яч і став вирішальним у матчі.

Отже, 2:1. Вест Хем став другим володарем Кубка Ліги конференцій в історії. Перший трофей минулого сезону здобула Рома, здолавши у фіналі Фейєнорд з рахунком 1:0.

Примітно, що лише після завершення минулого сезону Вест Хем залишив український вінгер Андрій Ярмоленко. Він виступав за команду з 2018 до 2022 року, і з ним у складі клуб так і не завоював жодного трофею.