7 червня 2023 18:24

Вінченцо Італьяно - про фінал Ліги конференцій: "У "Фіорентини" є можливість увійти в історію"

Головний тренер "Фіорентини" Вінченцо Італьяно висловився про майбутній фінал Ліги конференцій.


- Я думаю про пройдений нами шлях, починаючи з плей-оф проти "Твенте". Ми росли, і це привело нас до фіналу. Це дарує великі емоції, і я з нетерпінням чекаю можливості опинитися на цьому переповненому стадіоні. Ми постараємося показати максимум.

Два фінали за рік - це неймовірне досягнення (раніше "Фіорентина" грала у фіналі Кубка Італії проти "Інтера", але поступилася). Перший пройшов погано, але наші голови високо підняті. Потрібно буде показати характер і не припускатися помилок. Можливість поборотися за цей трофей - це велика гордість.

- Ви очікували цього?

- Якщо чесно, ні. Ми знали, що після плей-оф зіткнемося із серйозною конкуренцією, а до фіналу потрібно буде провести 14 матчів проти суперників серйозного рівня. Але через деякий час ми набули зрілості, тепер ми намагаємося грати з характером. Мені це подобається. У майбутньому матчі потрібно буде це повторити.

Мій особистий шлях також змушує мене пишатися. Я щасливий, що отримав таку можливість. Вдячний і клубу, і гравцям, вони просто чудово себе проявили. У нас є можливість зробити щось видатне і увійти в історію.

Нагадаємо, сьогодні, 7 червня, "Фіорентина" зіграє з "Вест Хемом" у фіналі Ліги конференцій. Матч розпочнеться о 22:00.