3 червня 2023 15:28

Ігор КОСТЮК: "У команді залишаться тільки ті гравці, які проявляють бажання, є системоутворюючими і будуть давати конкуренцію"

Головний тренер «Динамо» U-19 прокоментував поразку від «Металіста 1925».


– У цій грі головне було, мабуть, не отримати травм. На жаль, у випадку з Васильцем це сталося. Який у нього стан?


– Той настрій і ті дії на полі, які призвели до цієї травми, – те що ми казали. Довга робота з м’ячем та неправильно прийняті рішення призвели до цієї травми. Ми бачили, що не тільки у Васильця, ще у багатьох гравців. Звичайно, вони отримали свій ігровий час. Але ми бачимо трактування ситуації, як вони приймають рішення. Це бажає кращого.


– Із тими, хто не виправдав надій, будете прощатися?


– Є конкуренція. У команді будуть залишатися тільки ті гравці, які проявляють бажання, які є системоутворюючими і будуть давати цю конкуренцію.


– Гравці, які були зараз у «Зорі», вони повернуться до «Динамо»?


– Так, ми збалансуємо склади, додамо гравців зі «Зорі», когось залишимо з цього складу і будемо створювати нову команду.


– Чи є вже плани на підготовку до нового сезону?


– Так, у нас вже є розклад на наступний сезон і програма підготовки. Гравці підуть у відпустку і отримають завдання. Щоб коли вони відходили з відпустки, вони вже якусь базу підготовчої команди виконали. І будемо збиратися після першої команди, вони там 25-26 числа збираються, у цих числах будемо збиратися і готуватися до нового чемпіонату. Вже 28-го числа стартуємо.


– Вже вирішено, хто з цих гравців, можливо, приєднається до першої команди?


– Ні, це будемо обговорювати з керівництвом і тренерами першого складу.


– Загалом, другу частину цього сезону можна занести у позитив?


– Так, можна занести у позитив. Ми досить рівно пройшли друге коло. На жаль, змагали кінцівку сьогоднішньою грою. Але такі ігри також дають багато інформації у плани відношення до гри і тренувань гравців. Для нас це інформативно.


– Ви неодноразово наголошували, що головна мета команди U-19 – прогрес гравців та підготовка до першої команди. Як ви оціните саме прогрес гравців?


– Друге коло гравці вже більше розуміли, що потрібно. Але все залежить від них: як вони будуть ставитися, як вони будуть розуміти вимогли, як вони будуть ставати професіоналами, як вони будуть готувати себе. Тому що дитячий футбол вже закінчився. Вже професійний футбол, де вони повинні відповідати за себе, і ми їм це прививаємо.


– Зараз у воєнні часи, менше легіонерів грає у клубах УПЛ. Зараз ми можемо бачити багато вихованців у різних клубах. Ті гравці, які зараз не підійдуть «Динамо», у них є шанси заграти в інших командах?


– Ну а як же? Не всі гравці зможуть грати у першому складі. Багато гравців у чемпіонаті України, за кордоном грають. Вони всі конкурентоздатні гравці. Якщо вони не підходять «Динамо», то будуть корисні іншим командам.


– Для вас це завжди сумна мить, коли випуск і гравці покидають U-19?


– Ну чому сумна… Навпаки це дає задоволення, коли гравці від нас переходять до інших команд, якщо вони так себе проявляють і грають там не останню роль. Бачили багато прикладів таких. Потім вони поповнюють склад національної та молодіжної збірної – це навпаки тішить. Тому що всі гравці грати у «Динамо» не зможуть.